Kriptopénzügyek | egyre több euró alapú stabilcoin jelenik meg a piacon

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

Euro stabilcoint listáz a Binance. Az Anchored Euro (AEUR) december 5-én, a déli óráktól elérhető a tőzsde kínálatában. Az euro értékét 1:1 arányban követő kriptopénzt a svájci Anchored Coins AG fintech cég bocsátja ki. A tokenek ellenértékét garantáló letétek ugyancsak svájci bankokban kerülnek elhelyezésre.

Bybit

Egy 4k QLED Samsung TV-t és 4×100 USDT-t sorsolunk ki azok között, akik részt vesznek a Bybit és a Kripto Akadémia karácsonyi játékában. Ha eddig még nem tetted meg, december 15-ig az első befizetőknek járó 20 USDT ajándékot is elviheted.

Coinbase

A Coinbase Wallet segítségével a pénzküldés ugyanolyan egyszerűvé vált, mint az üzenetküldés. A Coinbase felhasználók mostantól bármilyen üzenetküldő platformon küldhetnek pénzt, amelyen linket tudnak megosztani, például a WhatsApp-on, Telegram-on, népszerű közösségi médiaalkalmazásokon, e-maileken keresztül.

Tether

A vezető stablecoin kibocsátó, a Tether bitcoin befektetési stratégiája kezd kifizetődni. A vállalat BTC állományának értéke jelenleg 2,47 milliárd dollár, miután több mint 85%-kal emelkedett az átlagos vételárához képest. A cég nem realizált nyeresége bő 1,1 milliárd dollár.

Piaci zanza

  • A bitcoin nem várt szilveszterig és már december elején begyújtotta a rakétákat. A hétvégi tűzijáték során a legnagyobb kriptovaluta árfolyama közel 41 000 dollárig emelkedett. A rallyval kezdetét vette a végső visszaszámlálás. A Bloomberg ETF szakértői szerint az amerikai tőzsdefelügyelet pontosan 1 hónap múlva, január első harmadában fogja engedélyezni egy hagyományos amerikai tőzsdéken és vagyonkezelőknél elérhető bitcoin befektetési termék indulását. 
  • Twitter (jelenleg X) társalapítója és Bitcoin szószóló, Jack Dorsey egy új bitcoin bányászpoolt támogat, hogy segítsen visszaszerezni a bányászoknak a blokkjutalmak és a tranzakciós díjak feletti ellenőrzést. Egy november 29-i bejelentés szerint Dorsey vezetésével 6,2 millió dolláros tőkebevonást hajtottak végre a Mummolin, az Ocean elnevezésű új decentralizált bitcoin bányászpool anyavállalata számára.
  • Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a Bloombergnek adott interjújában osztotta meg álláspontját a jelenlegi gazdasági helyzetről, a piaci trendekről, a kriptovalutákról és egy kicsit előre tekintett a 2024-es évbe.
  • A francia bankóriás, a Societe Generale kripto ágazata, az SocGen Forge tavaly októberben kapta meg a francia pénzügyi hatóság, az Autorité des Marchés Financiers (AMF) által kibocsátott működési engedélyt kriptopénz letétkezelési és kereskedési szolgáltatásokra. Azóta eltelt idő alatt többek között egy saját euróban denominált stabil érme létrehozásán dolgoztak.
  • Hamarosan hivatalosan is elérhető lesz a Circle stabilcoinja, az USDC Brazíliában. Az  USDC-t a dél-amerikai államban a régió legnagyobb neobankja, a Nubank fogja kínálatába felvenni és egyben együttműködési megállapodást is kötött a Circle-el.
  • Egy szövetségi bíró Seattle-ben hozta meg azt a döntést, amely értelmében korlátozzák Changpeng Zhao, a Binance korábbi vezérigazgatójának utazáshoz való jogát az Egyesült Államokon kívülre a 2024 februárjában esedékes ítélethirdetéséig.

Nyereményjáték: 4k QLED Samsung TV-t nyerhetsz karácsonyra a Bybit és a Kripto Akadémia közös játékán

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra. Balage kereskedő kollégánk heti videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok KriptoTalk címmel szintén a YouTube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img