Kriptopénzügyek | az Egyesült Királyságban személyes tulajdonnak és vagyontárgynak tekinthetik a kriptovalutákat

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott rövid híreket foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci kitekintéssel. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Bybit

A Bybit minden régi és új felhasználója részt vehet a tőzsde által kibocsátott Mastercard bankkártya akcióban, ami szeptember 30-ig lesz érvényben.

Uniswap

Az Egyesült Államok Határidős Árutőzsdei Kereskedési Bizottsága (CFTC) azzal vádolta meg az Uniswap Labs-et, hogy illegálisan kínált tőkeáttételes kriptovaluta kereskedést amerikai lakossági befektetőknek. Két CFTC biztos azonban nem ért egyet a végrehajtási intézkedéssel, és azzal vádolja az ügynökséget, hogy nem nyújt megfelelő útmutatást a DeFi platformoknak.

eToro

Csütörtökön tette közzé az Értékpapír- és Tőzsdebizottság, hogy az eToro USA LLC kereskedési platform beleegyezett abba, hogy 1,5 millió dollár büntetést fizet nem regisztrált brókerként és elszámoló ügynökségként való működésért.

Piaci zanza

  • A Coinbase által fejlesztett Base blokklánc vezető decentralizált tőzsdéje, az Aerodrome az idei év eddigi legnagyobb bevételt elérő decentralizált váltója. A Token Terminal adatai szerint a platform 2024-ben több mint 120 millió dolláros bevételre tett szert, ami közel 2.5-szer annyi, mint a legnagyobb kereskedési forgalmat produkáló dex, az Ethereumon futó Uniswap 49 milliós bevétele.
  • Szerda kora reggeli órákban ért véget az amerikai elnökjelöltek első nyilvános vitája. A kripto piac fokozott várakozással és emelkedéssel várta az eseményt. A két fél nem tett utalást a kriptókkal kapcsolatos álláspontjára. Főbb témáik az adózás, a megélhetés, az infláció, a bevándorlás, a bűnözés és az abortusz voltak. A legtöbb korai közösségi médiás komment szerint Harris felkészültebb volt és többször is sikerült kizökkentenie Trumpot, aki ahelyett, hogy a saját terveiről beszélt volna, ráharapott a csalikra és a választások szempontjából érdeketelen dolgokról kezdett beszélni. 
  • A világ legnagyobb tőzsdei elemző oldalának számító TradingView augusztusban is megrendezte felhasználóinak játékpénzes, de magas pénzdíjakkal jutalmazott kereskedési versenyét, a The Leap-et. A Leap augusztusi fordulójában 59 105 kereskedő indult el, akiknek 250 000 dollárnyi játékpénzből kellett kihozniuk a maximumot. Eredményeikről a napokban tettek közzé összefoglalót, melyekből néhány érdekesebb statisztikai adatot mi is kiemelünk. A TradingView versenyének győztese ezúttal az Investox_Solutions néven regisztráló felhasználó volt, aki a verseny 30 napja alatt 10.01%-os nyereséget ért el.
  • A BlackRock és a Vanguard mellett a State Street-et tartják a három legnagyobb alapkezelőként Amerikában. A State Street Global Advisors (SSGA) bejelentette, hogy három új tőzsdén kereskedett alapot (ETF) vezetett be, amelyek a digitális eszközökre és a feltörekvő technológiákra fokuszálnak. Ezeket az ETF-eket a Galaxy Asset Management és leányvállalata a Galaxy Digital Holdings menedzseli.
  • Az Asahi jelentése szerint Japán legnagyobb villamosenergia szolgáltatója, leányvállalatán keresztül hivatalosan is megkezdte a bitcoinbányászatot megújuló energia felhasználásával, amelyet egyébként csak a szigetország elpazarolna. 
  • Donald Trump magyar idő szerint jövő héten, kedd hajnalban jelentheti be decentralizált pénzügyi platformjának, a World Liberty Financialnak az indulását. Az amerikai elnökjelölt erről egy közösségi médiás bejegyzésben tájékoztatta követőit.
  • Sajtóértesülések szerint úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyságban jelentős lépéseket tesznek a kriptovaluták szabályozása terén. Nemrégiben egy új törvényjavaslatot nyújtottak be, amelynek célja a kriptovaluták státuszának a tisztázása, valamint jogi védelem nyújtása digitális eszköztulajdonosok számára. A törvényjavaslat konkrétan személyes tulajdonnak és vagyontárgynak tekinti a kriptovalutákat és megjegyzi, hogy “kriptográfia” címszó alatt minden digitális eszköz megfér egymás mellett, beleértve a bitcoint, az altcoinokat, a tokeneket, az NFT-éket vagy a szén-dioxid-krediteket.

Bence Balázs | Kripto Akadémia Podcast

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a Kripto Sulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img