Kriptopénzügyek | hatodik hete emelkedik a bitcoin árfolyama

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

  • A Binance december 15-én végleg kivezeti a BUSD-t. A tőzsde saját kriptovalutáját, ami egy éve még a harmadik legnagyobb stabil coin volt, az amerikai hatóságok nyomására vonják ki a forgalomból.
  • Utolsó hetéhez érkezett a Binance és a Kripto Akadémia őszi nyereményjátéka. A november során szerdától szerdáig tartó fordulókban 600 dollár értékű kereskedési tőkét és egy ultraszéles monitort nyerhetett az, aki rajtunk keresztül regisztrál(t) a Binance oldalára. 

Bittrex

A liechtensteini székhelyű Bittrex Global a múlt héten jelentette be, hogy felszámolja végleg tőzsdei tevékenységét és december 4-ig minden nemű kereskedést le fog állítani. A Bittrex bezárásával a kripto iparág elvesztette egyik legrégebbi szereplőjét.

Nyereményjáték: 4k QLED Samsung TV-t nyerhetsz karácsonyra a Bybit és a Kripto Akadémia közös játékán

Piaci zanza

  • Bár a korábbi hetek lendületét elvesztette, a bitcoin zsinórban a hatodik hetét zárta emelkedéssel. A grafikonon utoljára 2020 őszén találunk példát hasonló jelenségre. A múlt heti emelkedés üteme már jelentősen elmaradt a korábban tapasztaltaktól, a BTC az elmúlt 7 nap során alig 90 dollárral tudott feljebb emelkedni. Ebben nagy szerepe lehetett a Binance körüli bizonytalanságnak és a legnagyobb kripto tőzsde által kötött vádalkunak.
  • November 27-i közlemény szerint a Circle egyetértési megállapodást írt alá a japán pénzügyi óriás SBI Holdings-al az USD Coin (USDC) forgalmazása, a banki kapcsolat kialakítása és a Circle Web3-as szolgáltatások használatának elősegítése érdekében az ázsiai országban.
  • Megjelent egy újabb ország Latin-Amerikában, aminek bitcoinbarát elnöke van, a frissen megválasztott Javier Milei igazi különc, hasonlóan a korábbi videónkban részletesen körüljárt Salvador elnökéhez, Nayib Bukele-hez. A választások alig pár napja értek véget, úgyhogy megnéztük, mit kell tudnunk Argentína gazdaságáról legalább nagy vonalakban, és persze azt is, hogy mire számíthatunk az új elnöktől bitcoin-téren!
  • A Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) kiadott egy fehér könyvet, amely a digitális eszközök interoperabilitására nyújtana egyfajta megoldást. A pénzügyi hálózatok közötti átjárhatóságon többek között a JPMorgan Onyx platformjával, a HSBC-vel, a Standard Chartered-el és a SWIFT-el, valamint a Chainlink, a LayerZero és az Ava Labs kriptos cégekkel együttműködve dolgozik.
  • A bitcoin árfolyama a hétfői korrekció után kedden ismét emelkedni kezdett, miután a tőzsdefelügyelet elhalasztotta két Bitcoin ETF kérelem elbírálásának határidejét. Az első érintett a 1500 milliárd dollárt felügyelő Franklin Templeton vagyonkezelő cég, a második pedig a Hashdex alap volt, melyek ügyében csak január 1-én kellet volna a döntést hozni. 
  • A Coinbase emailben értesítette egyes ügyfeleit, hogy az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) egy bírósági idézésben szólította fel, adja ki bizonyos felhasználóinak adatait és tranzakciós történetét. Az érintett felhasználók közös tulajdonsága, hogy utalásokat hajtottak végre az amerikai Coinbase és a dubaji székhelyű Bybit között.
  • Charles Thomas Munger, a befektetési legenda, a Berkshire Hathaway alelnöke november 28-án 99 éves korában hunyt el egy kaliforniai kórházban.. Munger-t sokan Warren Buffett befektetőtársaként ismerhették és egyben megrögzött kriptoellenesként.
  • Pert indítottak november 27-én a floridai kerületi bíróságon Cristiano Ronaldo futballsztár ellen a Binance kriptopénz tőzsde reklámozása miatt. A kereset szerint Ronaldo a Binance-el együttműködve nem regisztrált értékpapírokat is népszerűsített és értékesített.
  • Mi, magyarok szeretjük úgy látni a világot, hogy van a nyugat, Amerika és társai, illetve a kelet, Kína és egyebek. De elárulunk egy titkot, a világon minden egyes ország ugyanígy tekint a világra, van a kelet, vagyis mindenki, aki tőlük keletre helyezkedik el, és van a nyugat, vagyis mindenki, aki tőlük nyugatra van. Ez olyannyira igaz, hogy Kínában úgy hivatkoznak a saját országukra, hogy “dzsong guo”, vagyis a középső ország.
  • Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) elnöke, Gary Gensler tegnapi nyilatkozatában nem kívánta kommentálni a Bitcoin Spot ETF-ek lehetséges jóváhagyását. Gensler annyit közölt, hogy nem fog “előítéleteket” megfogalmazni ebben a kérdéskörben.

Kripto Akadémia kisokos

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra. Balage kereskedő kollégánk heti videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok KriptoTalk címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img