Kriptopénzügyek – 20.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Inlock

Ahogy mi is, az Inlock is Black Friday akcióval készül. November 24-től 30-ig tartó periódusban megduplázzák az ILK-ra adott kamatokat. Az ILK mellett a platformon lévő többi coin kamatai is magasabbak lesznek.

Nexo

Ismét Nexo Buyback program! A Nexo újra elkezdi a natív NEXO token visszavásárlását a nyílt piacon időszakonként, az általuk megfelelőnek tartott időpontokban és árakon. Az év eleji első 12 millió dolláros program sikerét követően egy új, és tovább fejlesztett 100 millió dolláros visszavásárlási programot ütemezett be a cég. Ezzel a lépéssel többek közt csökkenteni kívánják az eladási nyomást. A felvásárlás további részletei az alábbi blog posztban érhetőek el.

MtGox

Hét év után a kifizetési szakaszba léphet a MtGox károsultak ügye. A Bitcoin korai éveinek legnagyobb forgalmat bonyolító tőzsdéjét még 2014-ben törték fel. A váltóról 850 000 bitcoin tűnt el, amiből végül csak 200 000-et sikerült visszaszerezni. Ennek egy részét korábban már értékesítették az ügyben eljáró japán hatóságok, ám a fennmaradó 140 000 BTC-t egy bírósági végzésnek köszönhetően nemsokára megkezdhetik szétosztani a károsultak között.

Crypto.com

Átnevezik a világ egyik legikonikusabb sportközpontját. A többek között a Los Angeles Lakersnek is otthont adó Staples Center új neve karácsonytól Crypto.com Arena lesz. A bejelentéskor kiadott sajtóközlemény alapján, a jövőben az itt játszó csapatok is nyithatnak majd a kriptovaluták felé.

ICON

A metaverzum építő, az RFOX (RedFOX Labs) az ICON-t (ICX) az első lakosok egyikeként fogadja az RFOX VALT-ban, ami egy kiskereskedelemre és szórakoztató iparra összpontosító virtuális világ. Az RFOX VALT-ban az ICON-nak lesz egy kijelölt galériája és irodahelyisége, amely nyitva áll a nagyközönség számára. Az emberek nem csak többet tudhatnak meg a projektről, hanem új, virtuális társadalmi kapcsolatokat is teremthetnek a virtuális valóságkörnyezetben, az új főhálózat, az ICON 2.0 megjelenését követően.

Binance

Miután hosszú éveken keresztül macska-egér játékot játszott a szabályozókkal, a Binance végül elmozdult egy legálisan működő pénzügyi szolgáltatás irányba. Ennek részeként idén augusztusban bevezették a kötelező ügyfélazonosítást: ha most bármilyen pénzügyi műveletet szeretnél elvégezni a tőzsdén, akkor biztosan belefutsz az azonosításba.

Pénzügyi tippek, trükkök

A bitcoin ismét emelkedéssel kezdte az új hetet, bár moonbaby beszámolója szerint a következő csúcsra még lehet, hogy várnunk kell néhány hetet. A piac egésze közben élénk, sőt, egyre élénkebb állapotban van, bármelyik pillanatban elkezdődhet a régóta várt altszezon is. Persze a rakéták begyulladásának pontos időpontja az altok esetében is nehezen kiszámítható, van azonban négy olyan kriptopénz, amit érdemes figyelemmel kísérnünk a következő napok során.

Piaci zanza

A múlt hétvégére várt két nagy esemény közül végül csak az egyik valósult meg. Habár a Taproot frissítés sikeresen élesedett, a tőzsdefelügyelet a múlt péntek esti órákban visszadobta a felé benyújtott ETF kérelmet.

Másfél hónapja elkezdődött a Q4, a negyedik negyedév a piacokon. Az ármozgás és a hálózati makró adatok alapján a piac még mindig bikás. Október elseje óta már 23 ezer dollárral nőtt a BTC értéke és új történelmi csúcsokat is elértünk.

Az Egyesült Államok elnöke aláírta azt a törvényjavaslatot, aminek részeként 2024-től szigorú, sok esetben betarthatatlan adótörvények vonatkozhatnak majd az amerikai kriptovaluta használókra és szolgáltatókra.

Októberben hívtuk fel a figyelmeteket arra az érdekességre, hogy a bitcoin árfolyama mintha egy az egyben lekövetné a 2017-es bika piac utolsó szakaszának menetrendjét.

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy India új eszközosztályba sorolná a bitcoint és június óta a kriptovalutákra vonatkozó szabályozással foglalatoskodik. Az indiai kriptoszabályozás kapcsán a napokban újabb fejlemények születtek. Bár Indiában a virtuális valuták teljes betiltásától való félelmek eloszlottak, az indiai befektetők még mindig bizonytalanok, hogy mit lehet és mit nem.

A Blockdata blokklánc adatszolgáltató vállalat közzétette a nyolc legjobb kripto letétkezelő szolgáltató listáját. A nyolc vállalat, amelyet a teljes finanszírozásuk és a letétbe helyezett vagyonuk (AUC) alapján választottak ki, a következőek: Coinbase Custody, Bitgo, Fireblocks, Gemini Custody, Ledger Enterprise Solutions, Cactus Custody, NYDIG és Bitcoin Suisse.

Az Egyesült Államok adóhatósága (IRS) 3,5 milliárd dollár értékben foglalt le kriptopénzeket a 2021-es pénzügyi évben. Az IRS legfrissebb bűnügyi vizsgálati jelentése szerint ez a szám az adóvégrehajtás által az elmúlt évben lefoglalt eszközök 93%-át teszi ki.

Az Elliptic nevű blokklánc elemző legújabb jelentésében azt állítja, hogy az elmúlt két évben a DeFi szektorban 12 milliárd dollárnyi érték tűnt el csalások és feltörések miatt. Amíg tavaly csak 1,5 milliárd dollárt tulajdonítottak el, az idei évben – a DeFi robbanásszerű növekedésével együtt – már 10,5 milliárd dollárra ugrott ez a szám.

Új kereskedővel bővült a Discord szerverünk

Chartpunk személyében egy rendkívül tapasztalt befektetővel bővült a Discord szerverünk VIP részén elérhető kereskedői csapat. Egyik első posztjában, Chartpunk rögtön egy olyan hosszú távú indikátort ajánlott, ami jelentősen megkönnyíti a HODLerek életét és megóvhatja őket a veszteségtől.

Black Friday a KriptoAkadémián!

November 24-től Black Friday hetet tartunk. Ennek keretében november 24-től november 27-ig nyílt napok lesznek a Discord-on. A nyílt napok ideje alatt minden Discord felhasználó számára elérhetőek lesznek a VIP szobák és tartalmak. A nyílt napok ideje alatt minden napra egy-egy online előadással készülünk. És ha ez még nem lenne elég, akkor egy igazi “one more thing”:

November 24. és november 29. között a “Keresekedési tippek” szolgáltatásunkra akár 40%-os kedvezménnyel fizethettek elő!

KriptoSuli

Az aktuális KriptoSuli részeiben a matematikai nagyságrendeket ismerteti nekünk András, valamint a Hedera vállalati blokkláncot mutatja be.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img