Kriptopénzügyek | egységes szabályozási környezet létrehozását sürgeti az USA pénzügyminisztere

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

  • A legnagyobb kripto tőzsde 5 év támogatás után törli kínálatából a Monerot. A hivatalos indoklás szerint a coin már nem felel meg a szigorú iparági sztenderdeknek és Binance listázási kritériumainak. A valóságban szabályozási okokból, a hatóságok nyomására tűnhet el a teljesen anonim és lekövethetetlen utalásokra lehetőséget adó kriptopénz.
  • A Binance a közelgő adószezon kapcsán február 15-én, vagyis jövő hét csütörtökön élő adásban lát vendégül két hazai adószakértőt. A 18:00-kor kezdődő webinárium témája a magyarországi kriptoadózás lesz.

Genesis

A csődeljárás alatt álló Genesis Global Trading, a Digital Currency Group kriptovaluta hitelezési egysége néhány napja indítványt nyújtott be, amelyben arra kéri a bíróságot, hogy engedélyezze vagyonkezelésében lévő eszközeinek az értékesítését. A Genesis portfóliója túlnyomórészt GBTC-ből áll 1,38 milliárd dollár értékben és közel a 87%-át teszik ki eszközállományának.

Bluesky

A Jack Dorsey által támogatott decentralizált, nyílt forráskódú közösségi hálózat több mint 800 000 új felhasználóval bővült egyetlen napon belül, miután megnyitotta kapuit a nyilvánosság előtt. A Bluesky, amelyre korábban csak meghívókóddal lehetett regisztrálni, szerdán jelentette be, hogy mostantól mindenki számára lehetővé teszi a nyílt regisztrációt. A platform célja egy felhasználóbarát közösségi hálózat kiépítése.

ENS

Az Ethereum Name Service (ENS) vizsgálja szolgáltatásainak layer 2 hálózatokra való kiterjesztését, beleértve a saját dedikált L2 réteg kiépítésének a lehetőségét, nyilatkozta Khori Whittaker, az ENS ügyvezető igazgatója.

Ethereum

Az Ethereum vezető fejlesztőinek csütörtöki egyeztetésén eldőlt, hogy a következő Ethereum frissítésre március 13-án fog sor kerülni. A dátumot azután jelölték ki, hogy szerdán sikerrel zárult a Dencun névre keresztelt javítócsomag harmadik éles tesztelése. 

Piaci zanza

  • A bitcoin pontosan két hónappal ezelőtt lépett be abba a tartományba, ahonnan azóta sem tud szabadulni. Az oldalazó helyzetből való kitörések mindeddig rövid életűnek bizonyultak. A köztes állapot fenntartásában pozitív és negatív fejlemények is közrejátszottak. A Bitcoin ETF-ek január eleji indulása egy végül sikertelen kitöréshez vezetett, ami után az ETF-é alakított Grayscale befektetési alap is közel 6 milliárd dollár értékű bitcoint döntött a piacra. 
  • Januárban, ahogyan az előző hónapokhoz hasonlóan, ismét csúcsot döntött a Bitcoin hálózat hashrátája és a hálózati nehézség. Január  31-én a 7 napos mozgóátlag szerint 567 EH/s-on tetőzött a hashráta (518 EH/s előző hónap végén). A hashráta növekedésével az elmúlt napokban a blokkok átlagosan 8 perc 50 másodpercenként generálódtak, és ennek megfelelően közel 13%-os nehézségi kiigazítás várható hamarosan.
  • Újabb hónap telt el a legutóbbi bitcoinbányászrészvény-jelentésünk óta. A Kripto Akadémia által figyelt bányászcégek részvényeinek teljesítményét vizsgáljuk meg az elmúlt hetek történései alapján.
  • Ez történt szerdán: egységes szabályozási környezet létrehozását sürgeti az USA pénzügyminisztere, ismét bevásárolt a MicroStrategy, öt órára leállt a Solana hálózat a keddi napon és megvan az idei év első hivatalos nagy értékű csalás és lopás sorozata. 
  • Az Egyesült Államok Energiainformációs Hivatala (Energy Information Administration – EIA) felmérést kezdeményez az Egyesült Államokban működő, azonosított kriptovaluta bányász vállalatok villamosenergia-fogyasztási szokásairól és adatairól. Az Igazgatási és Költségvetési Hivatal (The Office of Management and Budget – OMB) 2024. január 26-án engedélyezte a felmérést sürgősségi adatgyűjtési kérelemként. 

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img