Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

A Binance az X közösségi médiaplatformon (korábban Twitter) közölte, hogy a Binance Card a továbbiakban nem lesz elérhető a latin-amerikai és a közel-keleti felhasználók számára.

HashKey

Május végén jelentette be a hongkongi Értékpapír- és Határidős Bizottság (SFC), hogy júniustól kezdődően lehetővé teszi a lakossági befektetők számára, hogy bizonyos kriptovalutákkal kereskedjenek regisztrált kereskedési platformokon. A bejelentés óta egyetlen olyan kripto kereskedési platformot sem kapott eddig engedélyt az SFC-től, amely lakossági befektetőknek nyújthatna szabályozott módon kriptos szolgáltatásokat. A hét elején azonban a HashKey nyilvánosságra hozta, hogy Hongkong első teljesen engedélyezett és szabályozott kriptotőzsdéje lett, amely ezentúl nyitva áll a lakossági ügyfelek számára.

PayPal

A héten a Coinbase bejelentette, hogy a németországi és az egyesült királyságbeli felhasználói számára integrálta a PayPal fizetést. A Coinbase és a PayPal együttműködés ének célja, hogy egyszerűsítse a kriptopénzek vásárlásának és kivonásának folyamatát az ezekben az országokban élő ügyfeleik számára.

X

Kriptos fizetésekhez kapott engedélyt az X. A licencek megszerzéséből arra lehet következtetni, hogy az X (korábban Twitter) valószínűleg be fogja vezetni a kriptovaluta küldés és fogadás funkciót több millió felhasználója számára világszerte.

Uniswap

Tegnap a New York-i Délkerületi Bíróság (SDNY) elutasította a vezető decentralizált tőzsde, az Uniswap ellen benyújtott csoportos indítványt.

Piaci zanza

  • Az amerikai tőzsdefelügyeletnek szeptember 2-ig, azaz szombatig van törvényileg szabott határideje arra, hogy döntést hozzon a BlackRock által indítani kívánt spot Bitcoin ETF ügyében.
  • Az OnlyFans anyavállalata, a Fenix ​​International a közelmúltban nyújtott be egy 2022-es számviteli kimutatást, amelyből kiderül, hogy a vállalat működő tőkéjének egy részét ethereumba fektette.
  • A bitcoinbányászok új üzleti területek felé mozdulnak el, de a legtöbbjük nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) szolgáltatásokat nyújtanak a gyorsan növekvő mesterséges intelligencia (AI) piac számára, hogy csökkentsék a bitcointól való függőségüket – írja a CoinDesk. Az új beruházások költségeit részben az elmúlt negyedévekben értékesített bitcoinból finanszírozták. 
  • Bhután után Omán is beszáll a bitcoinbányászatba. Az ománi Közszolgáltatási Szabályozási Hatóság elnökének nyilatkozata szerint az ománi kormány támogatja a magántulajdonban lévő bitcoinbányász létesítményeket, amelyek összesen több mint 1,1 milliárd dollár befektetést hoz a közel-keleti országnak.
  • A szerdai napon jelentették be, hogy a fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezi a SEC elutasító határozatát, amit a Grayscale GBTC spot Bitcoin ETF-é való átalakítására vonatkozó kérelemmel szemben hozott meg. Ez a győzelem azonban nem jelenti azt, hogy a GBTC automatikusan spot Bitcoin ETF-é válna.
  • Kiderült, hogy a Robinhood, az egyik legnépszerűbb amerikai fintech cég a birtokosa a világ ötödik legnagyobb Ethereum tárcájának.

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img