Kriptopénzügyek | rekord forgalommal debütált a Bitcoin ETF

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Piaci zanza

A spot Bitcoin ETF bevezetése felé vezető út
  • Ezen a héten lejár a hatóságok törvény által szabott gondolkodási ideje, ezért mindenképp döntést kell hozniuk a tavaly június óta húzódó spot Bitcoin ETF-ek ügyében. Jelenleg 11 befektetési alap várakozik a döntésre, de minden jel arra utal, hogy engedélyt fognak kapni az indulásra. Az amerikai tőzsdefelügyelet a napokban már az ETF kereskedését biztosító nagyobb amerikai tőzsdékkel (CBOE, Nasdaq) is egyeztetett, a BlackRock szerint pedig szerdán számíthatunk a tőzsdefelügyeleti tagok mindent eldöntő szavazására.
  • Nem csak a döntési határidő közeledte miatt vette kezdetét a végső visszaszámlálás. A Bitcoin ETF kibocsátók árban is igyekeznek egymás alá licitálni és a többieknél olcsóbban kínálni a saját kripto befektetési terméküket.
  • A késő esti órákban egy Bitcoin ETF elfogadásával kapcsolatos álhír jelent meg az amerikai tőzsdefelügyelet Twitter csatornáján. A bejegyzés szerint mind a 11 ETF indításért folyamodó befektetési alap megkapta az engedélyt, ám az üzenet néhány perccel később eltűnt a felületről. Nem sokkal később a hatóság vezetője közölte, hogy a fiókjuk “kompromittálódott” és valójában még nem engedélyezték az ETF-ek indulását.
  • Az amerikai tőzsdefelügyelet a tegnap esti órákban engedélyt adott a spot Bitcoin ETF befektetési termékek bevezetésére. A döntést alig néhány nappal a bitcoin indulásának 15. évfordulója után jelentették be. Sokan nem hittek abban, hogy erre valaha is sor kerülhet, de a bitcoin végül mégis egy mainstream számára szabályozottan elérhető befektetési termékké vált. 
  • Rekordnak számító, 4.5 milliárd dolláros forgalommal zárta első kereskedési napját a spot Bitcoin ETF. Ez több mint 2.5 milliárd dollárral haladta meg a korábbi csúcstartót, vagyis ez volt minden idők legsikeresebb ETF indulása. A piac rögtön 11 szolgáltató ETF terméke közül választhatott, melyek közül kettő, a Grayscale (GBTC) és a BlackRock (IBIT) termékei érték el az egymilliárd dolláros lélektani határt.

  • Tavaly decemberben, ahogyan az előző hónapokhoz hasonlóan, ismét csúcsot döntött a Bitcoin hálózat hashrátája és a hálózati nehézség. December 31-én a 7 napos mozgóátlag szerint 518 EH/s-on tetőzött a hashráta (493 EH/s előző hónap végén). A hashráta növekedésével az elmúlt napokban a blokkok átlagosan 11 perc 18 másodpercenként generálódtak, és ennek megfelelően közel 11,5%-os negatív nehézségi kiigazítás várható hamarosan.
  • Újabb hónap telt el a legutóbbi bitcoinbányászrészvény-jelentésünk óta. A Kripto Akadémia által figyelt bányászcégek részvényeinek teljesítményét vizsgáljuk meg az elmúlt hetek történései alapján.
  • Óriási, összesen 3,5 milliárd dolláros kereskedési volumennel zárták a hétfői napot a Marathon  Digital (MARA) és a Riot Platform (RIOT) bányászpapírjai, megelőzve ezzel a világ vezető technológiai óriásait is. Ezen a napon a Marathon Digital papírjai lettek a legtöbbet kereskedett részvény az Egyesült Államokban.
  • Ez történt ma: az összes spot Bitcoin ETF-et jóváhagyta a SEC, a NASDAQ, a NYSE és a Cboe is készen áll a Bitcoin ETF-ek listázására, Bitwise adomány bitcoin fejlesztőknek és a spot Bitcoin ETF-ek után jöhetnek a spot Ethereum ETF-ek. 
  • Az USA-ban jóváhagyott spot Bitcoin ETF-ek ellenére az Európai Központi Bank (EKB) még mindig óvatos megközelítést alkalmaz a bitcoinnal kapcsolatban. Az EKB ügyvezető igazgatója, Isabel Schnabel az EKB X fiókján keresztül egyértelművé tette, hogy a központi banknak nem áll szándékában bitcoint vásárolni, spekulatív eszköznek tartja, amely nem felel meg a pénz tulajdonságainak.

Kripto Akadémia kisokos

A Starknet token lehet az idei év első airdropja

Kisorsoltuk a decemberi Bybit játék fődíját, a győztes egy Samsung TV-t nyert! 

Kisorsoltuk a decemberi Bybit játék fődíját, a győztes egy Samsung TV-vel ünnepelhet

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img