Kriptopénzügyek | véget ért a német kormány bitcoin eladói nyomása

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott rövid híreket foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci kitekintéssel. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

Lezárult a tőzsdefelügyeleti vizsgálat: mégis törvényes volt a Binance saját BUSD stabilcoinja.

Crypto.com

Letartóztatták és bíróság elé állították a Crypto.com európai, máltai székhelyű leányvállalatának (Foris Dax MT Limited) jogi megfelelőségi biztosát. A 33 éves Jose Luis Alonso Melchort azonnal elbocsátotta a kripto tőzsde.

Celsius

A Celsius csődeljárásának levezénylésével megbízott ügyvédek július 1-jén jogi lépéseket tettek azon felhasználók ellen, akik a cég bedőlését megelőző 90 napban kiutalást kértek az oldalról. Az érintettek közül sokan hétköznapi felhasználók lehetnek, akik rendeltetésszerűen használták az oldalt, ám most mégis törvénytelen magatartással vádolják őket.

Piaci zanza

  • A Bitcoin hálózat átlagos havi hashrátája júniusban tovább csökkent, 580 EH/s-ra esett a májusi 599 EH/s-ról. Két hónapja esik a hashráta a Bitcoin felezést követően, ami sokatmondó jele annak, hogy sorra kapcsolják le a bitcoinbányászok a veszteségesen működő (kapituláció) bányászgépeket. 
  • Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF-elemzője szerint a spot ETH ETF-ek közelgő bevezetéséből származó tőkebeáramlás csalódást okozhat majd a spot Bitcoin ETF-ek rekordot döntő beáramlásához képest.
  • 2024 végéig elindulhat az a protokoll, ami gas mentessé teheti a stabilcoin utalásokat. Az ezzel kapcsolatos bejelentést a botrányairól híres, de a stabilcoinok kapcsán mégis megkerülhetetlen szereplőnek számító Justin Sun, a Tron vezetője tette meg.
  • Az elmúlt napokban több állami szereplő is jelentős bitcoin eladásokat hajtott végre. Közülük a legaktívabbnak a német kormányzat mutatkozik, ami folyamatosan, minden nap elad egy kis részt az általa tavaly lefoglalt 50 000 darabos BTC készletből. A németek által felügyelt tárcából a hétvégén és hétfőn is tranzakciókat hajtottak végre, ma reggel például 50 millió dollár értékű bitcoint küldtek több címre, köztük a Coinbase és a Bitstamp tőzsdék tárcáiba.
  • Lassan egy éve adtunk hírt arról, hogy Oroszország elindította CBDC projektjének kísérleti fázisát. Az azóta eltelt idő alatt a digitális rubelt egyre több ember és vállalat kezdte el használni, amelyek száma folyamatosan növekszik a statisztikák szerint. Ennek hatására szeptember 1-jétől az Orosz Központi Bank új résztvevőket fog bevonni a digitális rubel kísérleti projektjébe – mondta a szabályozó hatóság első elnökhelyettese Olga Skorobogatova a Pénzügyi Kongresszuson.
  • Ahogy a német kormányz birtokában lévő BTC-k száma csökken, eladásaik egyre mérsékeltebb hatást gyakorolhatnak a kripto piacra, mivel a befektetők nem csak a jelenlegi, hanem a jövőben várható eseményeket (pl.: az eladások végét) is figyelembe vehetik a döntéseik meghozatalakor. Az optimizmus első jelei a Bitcoin ETF vásárlók körében is megmutatkoztak, miután három nap alatt 532 millió dollárnyi befektetés érkezett a hagyományos amerikai tőzsdéken elérhető bitcoin termékekbe. Alighanem ennek is köszönhető, hogy a bitcoin árfolyama a múlt heti 53 500 dolláros mélypontról 59 000 dollárig emelkedett, némiképp ellensúlyozva a múlt heti zuhanást.
  • A német hatóságok 2024 januárjában 50 000 bitcoint foglaltak le a helyi Movie2k nevű kalózoldal felszámolásakor. A több milliárd dollár értékű kriptopénzt júniusban kezdték el értékesíteni, kisebb riadalmat okozva ezzel a kripto piacon. Bár az értékesítés kezdeti, lassú üteme alapján a folyamat akár még hosszú hetekig húzódhatott volna, az eladásra szánt BTC egyre gyorsabban kezdett a német tárcából a tőzsdék felé vándorolni. A hatóságok ezen a héten már 1.5 milliárd dollárnyi bitcoint adtak el, amivel az eredeti 50 000 darabos bitcoin készletük 9000 BTC-re, 520 millió dollár értékűre csökkent.
  • A nyár historikusan meglehetősen gyenge időszak a kriptopiac számára, nincs ez másképp idén sem. A bitcoin árfolyama bekerült az bikapiaci támaszként használt 200 napos SMA és EMA (szimpla, valamint exponenciális mozgóátlagok) alá, és jelenleg ellenállásként funkcionálnak azok. Ezen kívül egy bearish zászló alakzat is kialakult a napos charton, tehát a technikai elemzés alapján a kriptopiac helyzete jelenleg bearish trendet jelez. Azonban a Puell multiple és a Volatility-Adjusted Power Law Index szerint is közel lehet a Bitcoin ár alja, és a bullish trendforduló.
  • Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma (DOE) ismét megpróbálja felmérni az észak-amerikai országban működő kriptobányász cégek energiafelhasználását, miután az első ilyen kísérlet márciusban csúnyán kudarcot vallott.
  • Az Egyesült Államok korábbi elnöke, Donald Trump beszédet fog mondani az év legnagyobb, 2024 Bitcoin Konferencián. A hírt az esemény szervezői is megerősítették és fel is vették az előadók közé. A július végén kezdődő eseményen sokan arra számítanak, hogy Trump esetleg információkat kotyoghat ki az USA kriptopolitikájával és szabályozási kerettervével kapcsolatosan. 

Jó, ha tudod!

Menetrendszerű nyári összeomlás a kripto piacon, mit tehet ilyenkor egy befektető?

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a Kripto Sulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img