Kriptopénzügyek | a Fed recessziós pályára állíthatta Amerikát

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott rövid híreket foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci kitekintéssel. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

  • A Binance elindította a Bitcoin Showdown promóciót, aminek keretében 1 BTC-t osztanak szét a tőzsde aktív felhasználói között. A játékban napi küldetések teljesítésével lehet  pontokat szerezni. A résztvevőket ezek alapján rangsorolják és osztják szét köztük a felajánlott jutalmat. A játék szeptember 16. – október 13. között tart.
  • Idő előtt kiszivárgott, így máris sokan kipróbálhatták a Binance által fejlesztett játékot. A Moonbix egy Telegrammon belül futtatható alkalmazás, amiben egy űrhajóval lehet pontokat gyűjteni.
  • Júniusban ajánlottuk figyelmetekbe a Hamster Combat nevű játékot, aminek kriptovalutáját mindössze egyetlen gomb nyomogatásával lehetett megszerezni. A HMSTR tokeneket szeptember 26-án hozzák forgalomba, aminek kapcsán a Binance egy újabb esélyt kínál azoknak, akik lemaradtak a nyári gyűjtögetésről.

BingX

A csütörtöki éjszakai órákban feltörték a BingX-et. A feltörekvő tőzsde a Coinmarketcap adatai szerint 15. helyen áll a váltók rangsorában, emellett pedig a Chelsea labdarúgócsapatának egyik kiemelt mezszponzora. A támadás tényét a platform vezetője is megerősítette, de szerinte csak kisebb értékű károkat szenvedtek el.

Piaci zanza

  • Az amerikai jegybank elnöke szerda este fontos bejelentést tehet, ami várhatóan világszerte megmozgatja majd a piacokat. A szervezet több mint 4 év után ismét csökkenthet az amerikai dollár alapkamatán, amit az infláció elleni küzdelem jegyében az elmúlt 2 évben 23 éves csúcspontra, 5.5%-ra emeltek.
  • John Rose kongresszusi képviselő új törvényjavaslatot terjesztett elő a digitális eszközökre vonatkozó szabályozás egyszerűsítése érdekében, amelyben egy közös tanácsadói bizottság létrehozását javasolja. A közös bizottságot a Határidős Árutőzsdei Kereskedési Bizottság (Commodity Futures Trading Commission – CFTC) és az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (Securities and Exchange Commission – SEC) közösen irányítaná.
  • Miközben a piac közel négy éve a kamatcsökkentésre vár, a bitcoinbányászat hálózati mutatói új magasságokba emelkedtek a Bitcoin felezés óta a rekordalacsony jövedelmezőség ellenére. Eközben a bányászati iparág a háttérben csendes átalakuláson ment keresztül 2024-ben, amit a felvásárlások és fúziók jellemeztek eddig.
  • A Marathon Digital egy hónap alatt több mint 5000 bitcoint, a MicroStrategy 18 300 BTC-t adott hozzá bitcoin kincstárához az elmúlt hónapban, de a kisebb cégek sem tétlenkedtek bitcoin vásárlás terén. 
  • Megnövekedtek a várakozások az amerikai jegybank kamatcsökkentésének mértékét illetően, az alábbiakban részleteztük, hogy mit jelent ez a piacok számára, és miért okoz jelen pillanatban pánikot.
  • Amint arról korábban hírt adtunk, Donald Trump és családja kriptovaluta projektet indít World Liberty Finance (WLFI) néven, amelynek célja a kriptovaluták, elsősorban az amerikai dollár értékéhez kötött stabilcoinok elterjedésének felgyorsítása. A projekt részleteiről az előzetes tájékoztatás szerint egy kedd esti élő közvetítésben árult volna el többet Donald Trump, ám a közel két és fél órás műsornak végül csak az utolsó 20-30 percében esett érdemi szó a vállalkozásról.
  • Az Arkham Intelligence onchain elemző platform szeptember 16-án hozott nyilvánosságra egy címcsoportot, amely összesen, a cikk írásának pillanatában 13 029 BTC-t (körülbelül 758 millió dollárt) birtokol és bizonyíthatóan Bhután bitcoin állományához kötik. Ez a BTC mennyiség több mind kétszerese El Salvador BTC kincstárának, ami jelenleg 5876 BTC-t tesz ki.
  • Jamie Dimon, a JPMorgan Chase vezérigazgatója, a Financial Markets Quality konferencián tartott interjújában kijelentette, hogy az általa vezetett bank – az Egyesült Államok legnagyobb pénzintézete – valószínűleg az egyik legnagyobb felhasználója a blockchain technológiának. 
  • Tom Emmer és Patrick McHenry republikánus képviselők újfent kritizálták Gary Gensler, a SEC elnökének a lépését, és választ akarnak kapni arra vonatkozóan, hogy az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) hogyan osztályozza a kriptovalutákhoz köthető airdropokat. A szeptember 17-én Genslernek küldött levél szerint a SEC, az airdropokat “nem regisztrált értékpapíroknak” minősítette. A SEC elnökének szeptember 30-ig kell választ adnia a levélben feltett kérdésekre, többek között arra is, hogy a kriptos airdropok hogyan illeszkednek az ügynökség szabályozási keretébe.
  • A Solana Mobile bemutatta legújabb kriptotelefonját, melyet Solana Seeker névre kereszteltek. Az eszközre eddig több mint 140 000 előrendelés érkezett. A telefon a Solana Saga sikerére építve a blokklánc technológia és a Web3 mobil élményének következő szintjét igyekszik képviselni.
  • A Fed 50 bázispontos kamatcsökkentést jelentett be szerda este, amely tükrözheti a 2001-es és 2007-es lépéseket is, akkor súlyos recesszióhoz vezettek ezek a döntések. Az infláció ugyan 5% alatt mérséklődött, de a munkanélküliség emelkedik az USA-ban, augusztusban 4,3%-ot mértek, ami három éve a legmagasabb érték. A GDP növekedése 2024 második negyedévében stabil, 3,0% volt, de a harmadik negyedévben várhatóan drasztikusan lassulni fog, az előrejelzések mindössze 0,6%-os növekedést jeleznek.
  • Miközben a világ a Fed kamatcsökkentésről szóló bejelentését hallgatta, Donald Trump amerikai elnökjelölt több tucat hamburgert vásárolt bitcoinnal New Yorkban kampánygyűlése előtt, majd elmondta véleményét a történtekről. Eközben a világ másik végén a Bitmex társalapítója Arthur Hayes nyilatkozott a Cointelegraphnak a szingapúri Token2049 eseményen 
  • A világ legnagyobb vagyonkezelője és spot Bitcoin ETF kibocsátója a BlackRock, a Global Infrastructure Partners (GIP), a Microsoft és az Abu Dhabiban alapított MGX 30 milliárd dolláros AI befektetési alapot indít. A Global AI Infrastructure Investment Partnership (GAIIP) névre keresztelt kezdeményezéshez a chipgyártó órás, az Nvidia szakértelmével is társulni fog. A kezdeményezésből és az alapból a bitcoinbányászok is profitálhatnak, hiszen egyre több bányász fordul az AI infrastruktúra felé tevékenységük és bevételeik diverzifikálása miatt, amit egyébként a közös energiaigény is hajt.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a Kripto Sulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img