Kriptopénzügyek – 38.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

FTX

Együttműködési megállapodást kötött a TradingView és FTX.com, aminek köszönhetően innentől kezdve már magán az elemző portálon keresztül is feladhatjuk a tőzsdei megbízásainkat.

BNB Chain

A BNB Chainen, a Binance által üzemeltetett hálózaton (régebbi nevén Binance Smart Chain) hamarosan megjelennek a sidechainek, vagyis azok a mellékágak, amik felszabadítják a hálózatot a terheléstől, csökkentik a tranzakciók költségét és növelik azok sebességét. Az ágak megjelenése az olyan erőforrásigények alkalmazásoknak kedvez majd, mint az nft játékok.

MetaMask

Néhány fontos újítással jelentkezett a MetaMask iPhone változata. Ezek közül talán a legfontosabb, hogy mostantól a mobilos alkalmazáson keresztül is működik a bankkártyás vásárlás, legyen szó bármilyen VISA vagy Mastercard, betéti- vagy hitelkártyáról. Ezzel a lehetőséggel nem kell többé más váltón megvenni az ETH-t, hogy beküldjük a tárcánkba, helyből is vehetünk.

NEXO

Bevezeti a Nexo a Nexo Multichain Bridge-et. A Multichain Bridge-hez először a Polygon láncot adták hozzá 2022. január végén. A bevezetés kezdeti szakaszában a Nexo Multichain Bridge az alábbi érméket támogatja: USDC, USDT, DAI. A Nexo Multichain Bridge segítségével az Ethereumról a Polygon felé és fordítva lehet feltölteni és kiutalni szinte azonnal hídszolgáltatás díj nélkül. Részletek az alábbi cikkben.

BlockFi

Bővült a BlockFi kamatozó tárca kínálata a Dogecoin-nal, a Bitcoin Cash-el, Algorand-al és a Polygon-al. Csak a nem egyesült államokbeli ügyfelek kaphatnak kamatot erre a négy kripto eszközre az alábbi kamatrátákkal: ALGO 2,5%, BCH 4,5%, DOGE 2,0%, MATIC 11%. Ha nincs még BlockFi kamatozó számlád, az alábbi linken keresztül regisztrálhatsz egyet.

Opera böngésző

Az Opera böngésző legújabb frissítése összesen nyolc új blokklánc hálózat támogatását tartalmazza. Ezek a Solana, a Polygon, A StarkEx, a Nervos, a Celo, a Ronin, az IXO és a Bitcoin.

Kraken

A Kraken kriptovaluta tőzsde mostantól támogatja a Bitcoin Lightning Network-öt, amely olcsó és azonnali BTC befizetéseket és kifizetéseket tesz lehetővé ügyfelei számára.

Piaci zanza

Az Európai Parlament gazdasági bizottsága két héttel ezelőtt szavazott arról a javaslatcsomagról, aminek részeként a tagországokban 2025. január 1-től betilthatták volna a proof-of-work algoritmussal működő kriptovaluták (vagyis lényegében a Bitcoin) bányászatát.

A Leumi Bank lesz az első izraeli bank, amely a Paxos-al együttműködve bitcoin és más kriptopénzek kereskedését kínálja majd, szabályozói jóváhagyástól függően.

Az Európai Parlament gazdasági bizottsága csütörtökön egy olyan javaslatot szavazott meg, ami rendkívül hátrányosan érintheti a kripto szektor európai fejlődését.

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • 2021 negyedik negyedévében a Bitfarms 1045 bitcoint bányászott ki 8000 USD/BTC átlagos előállítási költséggel…
  • Arizona negyedik legnagyobb városában mostantól kriptovalutákkal is lehet fizetni közüzemi számlákat…
  • A Kraken integrálta a Bitcoin Lightning hálózatot minden felhasználója számára…
  • IMF: Az Oroszországgal szembeni szankciók árthatnak az amerikai dollárnak, fellendíthetik a bitcoint és a kriptot…

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon.

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img