Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance hírek

  • A magyar labdarúgó-válogatott és a Fenerbahce védője, Szalai Attila lett a Binance magyarországi márkanagykövete
  • A BUSD piaci tőkeértéke közel 14 milliárd dollárral csökkent 2022. november 15-én elért 23,49 milliárd dolláros történelmi csúcsához képest. A BUSD kapitalizációja közel két év óta először esett 10 milliárd dollár alá, köszönhetően a stabilcoin kibocsátójával szembeni szabályozói fellépésnek.
  • A Binance.US – a Binance amerikai leányvállalata – egy kis győzelmet aratott az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét (SEC) ellen. A kriptotőzsde elnyerte a jogot, hogy felvásárolja a felszámolás alatt álló Voyager Digital eszközeit.

Coinbase hírek

  • Törli a kínálatából a BUSD tokeneket a Coinbase, a stabilcoin körüli szabályozási aggályokra hivatkozva.
  • A Coinbase felvásárolta a One River Digital Asset Managementet, egy intézményi ügyfeleket kiszolgáló kriptós eszközkezelőt, amelyet az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) is regisztrált.

Bitget

A Bitget kriptotőzsde bejelentette partnerségét a TradingView kereskedési platformmal.

Uniswap

Nem hivatalosan bár, de már elérhető az Uniswap új, mobilos tárcája.

Revolut

A napokban váltak elérhetővé a Revolut fintech alkalmazás új kvízei.

Bybit

Hamarosan saját betéti kártyát fog piacra dobni a Bybit, amely lehetővé teszi, hogy a tőzsdén tárolt kriptovaluta állományok használatával lehessen bárhol fizetni és készpénzt felvenni. A Bybit kártyája a Mastercard hálózatán működik.

Gate.io

A 2013-ban alapított Gate Group, kriptokártya szolgáltatással bővíti az amúgy is színes termékpalettáját. A cég, a Gate.io kriptotőzsde anyavállalata is egyben. A Gate Card egyelőre csak az Európai Gazdasági Térségben (EGT) lesz elérhető a kriptos vállalat litván székhelyű cégén, a Gate Global UAB-n keresztül.

Piaci zanza

Túl sok változás nem történt. A bitcoin a múlt héten is a januári emelkedés végén kialakított sávban mozgott, amit mind a két irányba csak egy-egy rövidebb időszakra hagyott el.

Tovább bonyolódik az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) befektetési tanácsadókkal szemben indított vizsgálata, amiről itt írtunk korábban. A SEC elnöke legutóbb azt mondta az ügy kapcsán: “Csak azért, mert egy kriptokereskedési platform azt állítja, hogy minősített letétkezelő, még nem jelenti azt, hogy az is lenne”.

Nagy bajban van a Silvergate, ami egyike annak a két nagyobb amerikai banknak, ami hajlandó szolgáltatásokat biztosítani a nagyobb kripto tőzsdéknek. A pénzintézet egy közleményben jelezte a tőzsdefelügyeletnek, hogy “az elvártnál kevésbé tőkésített” és hogy “újra kell gondolnia a működését.”

Amint arra mi is felhívtuk a figyelmet, a hét egyik kiemelt eseménye volt az amerikai jegybank elnökének kongresszusi meghallgatása lehet. A szerda délutáni ülésen kiderült, hogy a szervezet vezetője szerint a korábban reméltnél tovább folytatódhatnak a kamatemelések.

Múlt hónapban írtunk arról, hogy az Egyesült Királyságban a kereskedelmi bankok korlátozni fogják ügyfeleik kriptovalutákhoz való hozzáférési lehetőségeit csalással és volatilitással kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva. Ahogyan ezt megígérték, be is tartják! Szinte az összes angol bank letiltotta a hitelkártyával történő kriptovaluta vásárlásokat. 

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

Bitcoinbányászindex-jelentések

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img