Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

A Binance automatikusan támogatta Harmony (ONE) és az IoTeX (IOTX) hálózati frissítéseket és hard forkokat. Továbbá a Binance sikeresen integrálta a Lightning Network hálózatot, így most már olcsón utalhatunk ki-be a tőzsdéről bitcoint. 

TUSD

Feljelentést tettek Justin Sun, a Tron és még sok más kripto projekt alapítója ellen. A vád szerint Sun titokban, egy céghálón keresztül szerezhette meg True USD (TUSD) feletti irányítást és piaci manipulációra használhatta fel a jelenleg 3 milliárd dolláros piaci részesedéssel rendelkező stabilcoint.

Celsius

  • Június közepén kérte a Celsius jogi csapata a bíróságot arra, hogy bitcoinra és ethereumra válthassa a teljes altcoin kitettségét a platform, annak érdekében, hogy “maximalizálni tudják a felhasználók értékeinek megőrzését”. Martin Glenn, New York déli körzetének csődbírója június 30-án jóváhagyta a Celsius által javasolt lépést az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC) folytatott egyeztetések után.
  • Alex Mashinsky, a csődbe ment Celsius Network alapítója és vezérigazgatója ártatlannak vallotta magát, miután csütörtökön letartóztatták az Egyesült Államokban. Hét vádpontban is bűnösnek találták, köztük értékpapír-, árucikk- és elektronikus csalás miatt – írja a Reuters.

Arkham Intelligence

Kedden a Binance kereskedési platformján is elérhetővé vált az Arkham Intel kriptopénze, aminek érkezése nagy vitákat váltott ki a nemzetközi közösségben. A projekt egymás leleplezésére ösztönözné a piac szereplőit.

Piaci zanza

  • Nyári vakációjának huszonhatodik napját kezdheti meg a bitcoin. A bika (emelkedő) és a medve (zuhanó) piacok mintájára, a kereskedő szlengben rák piacnak (crab market) is nevezett oldalazás annak ellenére folytatódhat, hogy az elmúlt napokban jó hírek sokasága támogatta volna a feljebb jutást.
  • Magyarország 2023 január 1-én új szabályozást vezetett be az online szerencsejátékok területén. Az eddig állami monopóliumnak számító ágazat versenyképesebbé vált és megnyitotta kapuit a külföldi szolgáltatók előtt. A világszerte, így Európában is egyre több helyen, például Németországban, Olaszországban, Spanyországban és Franciaországban legalizált szerencsejáték piac nagysága az idei évben átlépheti a 90 milliárd dolláros összértéket. A növekedéshez, még ha mérete miatt csak kis mértékben is, de hazánk is hozzájárulhatnak, a terület fejlődéséből pedig hosszú távon az egyre népszerűbbé váló kripto kaszinók is profitálhatnak.
  • A 2024-es amerikai elnökválasztás egyik demokrata jelöltségért kampányoló szereplője az 1963-ban meggyilkolt John Fitzgerald Kennedy elnök fia, ifjabb Robert Kennedy, akit nézetei miatt a magyar sajtóban a minap épp “a leghülyébb Kennedyként” emlegettek. A héten a bitcoin hivatalosan is bekerült az elnökjelölti posztért küzdő Kennedy témái közé, miután a Heal The Divide (Vessünk véget a megosztottságnak) kampányának részeként azt mondta, ha elnökké választják, adómentessé teszi a bitcoinból származó nyereséget, illetve a rövid lejáratú amerikai kincstárjegyek (T-Bills) egy részének értékét olyan értékálló eszközökkel fogja szavatolni, mint az arany, az ezüst, a platinum, vagy épp a bitcoin.
  • Közzétette a Tesla második negyedéves jelentését, amelyet mind a befektetők, mind pedig az elemzők, kereskedők is figyelemmel kísérték. A jelentésből kiderül, nem történt változás a Tesla kriptovaluta egyenlegében, az elektromos autó óriás kitart a bitcoin mellett.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

Június havi bitcoinbányász teljesítmények

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.