Kriptopénzügyek | hamis hírek miatt emelkedett a BTC árfolyama

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

  • A Binance közleményt adott ki, ami szerint az EEA (Európai Gazdasági Térség) területén hamarosan megszűnik a kripto tőzsde által kibocsátott bankkártya támogatása. A változás a magyar Binance Card tulajdonosokat is érinti.
  • A Binance csendben, bejelentés nélkül emelt a határidős kereskedésért levont jutalék mértékén. A változást a felhasználók vették észre az oldal díjtáblázatban.

Ledger

A Ledger igazgatója közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy elérhetővé tették a Ledger korábban nagy vitákat kiváltó funkcióját, a Recover-t.

Polygon

A fejlesztők 2023 nyarán harangozták be a Polygon 2.0 érkezését, aminek legfőbb célja, hogy egy hosszú távon is működőképes, a jövőbeni kihívásoknak megfelelő és akár az Ethereum egyik valós kihívójának is tekinthető hálózat jöjjön létre. A gyorsabb és olcsóbb tranzakciók, a nagyobb biztonság és az alhálózatok (layerek) támogatása mind szerepel a tervek között, melyek részeként maga a Polygon kriptopénze is megújul.

Piaci zanza

  • Bár hivatalosan még nem kapott engedélyt az indulásra, egyre több jel utal arra, hogy a világ legnagyobb vagyonkezelő cégének számító BlackRock hamarosan bevezetheti a hagyományos tőzsdéken elérhető bitcoin befektetési termékét.
  • A Reuters jelentése szerint kriptovalutákkal is lehet fizetni a Ferrari luxus sportautóiért, igaz egyelőre csak az Egyesült Államokban. A kriptoval történő fizetési megoldást hamarosan ki fogja terjeszteni Európára is az olasz autógyártó cég.
  • Kis túlzással, de a bitcoin árfolyama egy héten belül másodszor is hamis híreknek köszönhetően kezdett emelkedni.
  • Ahogy ígértük, folytatjuk az FTX per feldolgozását, ezen a héten azonban egy másik, ha lehetséges, még tragikusabb esemény kripto-vonatkozásáról is beszélnünk kell. A Hamász sok más terrorszervezethet hasonlóan szintén használ kriptopénzeket, nem mindegy azonban, hogy miket és pontosan hogyan. Mai adásunkban erre is kitérünk, először azonban jöjjön az SBF színjáték újabb felvonása!
  • A River legújabb jelentés szerint a Lightning Network 2021 augusztusa óta több mint 1200%-os növekedést produkált, köszönhetően a folyamatosan érkező újabb lightning alkalmazásoknak.
  • A legtöbb altcoin egyelőre képtelen lépést tartani a BTC-vel. Míg az etf hírek hatására erősödő bitcoin újabb 2023-as csúcsot állított be, a kriptók többsége továbbra is csak veszít az értékéből.
  • Ez történt csütörtökön: a Mastercard együttműködik a MoonPay kriptofizetési céggel, a bitcoin rallyval a bitcoinbányászrészvények is megugrottak és új token lesz a Polygon hálózaton.
  • Cynthia Lummis és French Hill amerikai szenátorok arra kérik az amerikai Igazságügyi Minisztériumot (DOJ), hogy indítson teljes körű vizsgálatot, és emeljen vádat a Binance kriptotőzsde és az USDT kibocsátója, a Tether ellen. Lummis levelében megemlíti a két vállalat szerepét a terrorizmus finanszírozásában illegális adománygyűjtések támogatása révén.

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img