Kriptopénzügyek | jelentős változások jöhetnek az európai stabilcoin piacon

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott rövid híreket foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci kitekintéssel. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

A Binance ismét lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy Visa és Mastercard kártyák segítségével vásároljanak kriptovalutákat. A tőzsde közösségi oldalas bejegyzése szerint újra támogatják a banki utalásokra lehetőséget adó Sepa rendszert is, ami könnyebb euro tranzakciókat tesz lehetővé. 

ZKsync

Jövő héten kerül sor minden idők egyik legjobban várt airdropjára. A legnagyobb kriptós befektetési alapok által 450 millió dollárral támogatott ZKsync egy Ethereum Layer 2 hálózat, aminek korai felhasználóit és tesztelőit a teljes ZK készlet 17.5%-ával fogják jutalmazni. 

TradingView

Több kriptovalutákat érintő frissítést mutatott be a TradingView. Az elemző oldal bizonyos decentralizált tőzsdék esetében már korábban is lehetővé tette, hogy böngészni lehessen azok kínálatában. Ezek támogatását az elmúlt napokban további oldalakkal bővítették 

SushiSwap

Papíron ugyan jól hangzik, hogy az emberek kezébe adjuk az irányítást, de a valóságban ez könnyen döntésképtelen helyzetbe hozhatja és hátráltathatja az ilyen működési modellt választó szervezetek működését. Röviden összefoglalva ezzel indokolta döntését a 2021-ben még az Uniswapot is szorongató mostanra viszont a (TVL szerint) 10. helyre visszacsúszó Sushi Swap, ami a DAO jogait visszanyesve egy vezetői tanács kezébe adja át az irányítást.

Piaci zanza

  • Daniel Batten Bitcoin hálózat kutató meglepő kijelentést tett, miszerint a bitcoinbányászatot soha nem tiltották be hivatalosan Kínában. Batten kutatásai során megállapította, hogy a nemzetközi médiában is elterjedt “kínai bányászati tilalom“, a híresztelések ellenére valójában csak ideiglenes felfüggesztés volt, a bányászati tevékenység újraindult az országban.
  • A VanEck befektetési alapkezelő óriás legfrissebb jelentésében górcső alá veszi az ETH-ben rejlő potenciált. 2030-ra 22 000 dolláros árfolyam várakozást fogalmaz meg az eszközzel kapcsolatban, természetesen kiemelve annak kockázatait is.
  • Az uniós szabályozás életbelépésének közeledése jelentős változásokat hozhat az európai stabilcoin piacon. A Binance a múlt héten jelentette be, hogy korlátozni fogja azokat a stabilcoinokat, amelyek nem felelnek meg az Európai Unió Markets in Crypto Assets (MiCA) szabványainak. Rajtuk kívül a Kraken is aktívan vizsgálja, mely stabilcoinok felelnek meg az uniós előírásoknak, míg az OKX már ki is vonta a legnagyobb stabilcoinnak számító USDT-t az európai forgalomból.
  • Többrészes cikksorozatunkban megvizsgáljuk a legutóbbi Bitcoin felezés közvetlen hatását többek között a hashrátára és a bitcoinbányászok költségszerkezetére. Az első részben a Bitcoin hálózat növekedésével és fenntarthatóságával kapcsolatos ismereteket osztottuk meg olvasóinkkal, a második részben a bányászat hatékonyságának a javulásáról esett néhány gondolat, a harmadik részben, pedig arról lesz szó, hogy a Bitcoin hozzájárulhat-e a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez. 
  • A legfrissebb kriptohírek szerint a BlackRock jövő hónapban tervezi benyújtani igényét egy SOL ETF-re, ami egy újabb fontos lépést jelenthet a kriptovaluta és általában a blokklánc ökoszisztéma számára.
  • A bitcoin árfolyama viszonylag stabil maradt annak ellenére, hogy az elmúlt három héten jelentős mértékben áramlott tőke a spot Bitcoin ETF-ekbe. Ezek az ETF-ek több ezer BTC-t szippantottak fel a piacról úgy, hogy a bitcoinbányászok napi körülbelül 450 darab BTC-t tudnak előállítani. Ennek a piaci dinamikának elméletileg árfelhajtó hatást kellene produkálnia
  • Ez történt szerdán: 200 millió USD áramlott ki a keddi kereskedési napon az amerikai spot Bitcoin ETF-ekből, ezekbe a területekbe fektet 1 milliárd dollárt a Tether, Majdnem a felére csökkent egy nap alatt a ZKsync hálózat zárolt értéke, a világ legnagyobb bankja szerint az Ethereum a digitális jövő hajtóereje és folyamatosan bitcoint vásárol a Metaplanet.
  • Szerdai hírösszefoglalónkban megírtuk, hogy Donald Trump a bitcoinbányászoknak udvarol. 2024. június 11-én több bitcoinbányász vállalat vezetőjével is találkozott egy vacsora keretében Mar-a-Lago üdülőhelyén, Palm Beach-en, Floridában. A találkozó során biztosította őket arról, hogy ha megnyeri a választásokat a bányászok szószóló bajnoka lesz a Fehér Házban. Érti és szereti a kriptoszektort, valamint kiemelte az energiahálózat stabilizálásában betöltött szerepüket is. Az ex-elnök kijelentése után nagyot rallyztak a bitcoinbányászrészvények.
  • Az Itaú Unibanco, Brazília legnagyobb bankja bejelentette, hogy valamennyi ügyfele számára elindítja a bitcoinnal történő kereskedést, lakossági ügyfelek részére is.
  • A központi bank nyilatkozata szerint “szerény” előrelépést tapasztaltak a 2%-os inflációs célhoz való visszatérés felé. A bitcoin és a kriptopiac jelentőset korrigált a Fed keményebb hozzáállása miatt.
  • Az Európai Bankfelügyeleti Hatóság (EBH) a MiCA rendelet értelmében kiadott egy átfogó technikai szabvány- és iránymutatás csomagot, amely Európa-szerte egyértelmű szabályozási útmutatást ad az eszközreferencia tokenek (ART) és az e-pénz tokenek (EMT) kibocsátásához.

Cointhunter élő stream

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a Kripto Sulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img