Kriptopénzügyek – 36.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Binance

A Binance elmúlt vasárnap délután indította el a Bitcoin Button, vagyis Bitcoin Gomb névre hallgató játékát, aminek fődíja 1 BTC.

Paxful

A Paxful peer-to-peer platform oktatási központot indított El Salvadorban, hogy segítse lakosait a bitcoin megismerésében és felhasználási területeiben. A La Casa Del Bitcoin nevű kezdeményezés célja, hogy ingyenes ismeretekkel lendítse előre a bitcoin elfogadását az országban, mivel a salvadori lakosság többsége még mindig nehezen boldogul a technológiával.

Coinbase

Előfizetéses szolgáltatást tesztel a Coinbase. Felhasználók egy szűk csoportja már hozzáférhet a Coinbase új szolgáltatásához 29.99 dolláros havi előfizetésért.

Továbbá a Coinbase Wallet tárcaszolgáltatás támogatja a Solana (SOL) kriptopénzt és a SOL hálózatán futó SLP tokeneket. Az integrációt a növekvő befektetői érdeklődéssel indokolták: a felhasználók az Ethereum olcsóbb és gyorsabb alternatíváját keresik és a SOL kiválóan betölti ezt a szerepet.

Waves

A WAVES 2.0-ra való átállás egyik fázisa, hogy az ökoszisztéma váltóján a Waves Exchange-en, hétről hétre egyre több coin fog megjelenni. Ezúttal a egy stabilcoint, a BUSD-t fogják listázni. Legutóbb a BNB is felkerült a decentralizált tőzsde kínálatába.

https://twitter.com/Waves_Exchange/status/1504504092667920386

Piaci zanza

A Brit Pénzügyi Felügyelet (FCA) kiadott figyelmeztetése arra kötelezi a Bitcoin automaták üzemeltetőit, hogy azonnal állítsák le a gépeiket. Ellenkező esetben jogi eszközökkel fog fellépni a Felügyelet. Az FCA már értesített minden ATM-et üzemeltető vállalatot a tevékenységük berekesztéséről.

A Brazil Központi Bank több partnerrel működik együtt a digitális Brazil real, a brazil központi banki digitális valuta (CBDC) kifejlesztésének első fázisa során. A kezdeti lépéssel a központi bank szeretné felmérni a digitális real felhasználási eseteit és technológiai megvalósíthatóságát.

Az Egyesült Államok és Európa újabb lépésekkel helyezi nyomás alá az orosz gazdaságot, miután megjöttek az első hírek arról, hogy az orosz elit más országokban, gyakran kriptopénzekkel szeretné megkerülni a szankciókat.

Akárcsak az összes pénzügyi szolgáltatás, a kriptotőzsdék is foglalkozni kényszerültek az Oroszország elleni szankciókkal. A nagyobb kriptotőzsdék mindegyike jelezte, hogy betartják a szankciókat, de szeretnék elkerülni, hogy átlagos orosz felhasználók számlái befagyasztásra kerüljenek.

A bitcoin árfolyama alig változott a múlt hét csütörtöki fogyasztói árindex (Consumer Price Index – CPI) bejelentés óta, ami a közgazdászok várakozásai szerint alakult.

Magyar idő szerint szerda 20:00-kor vette kezdetét az amerikai jegybank testületi ülése. A találkozó elején egy közlemény került kibocsátásra, amit fél órával később a jegybank elnökének sajtótájékoztatója követte. Ezekből két fontos információt tudhattunk meg.

Elvetették a Bitcoin bányászat európai tiltását lehetővé tevő javaslatot a hétfői szavazáson. Sajnos a bannolás ezzel még mindig nem került le a napirendről, a teljes törvénycsomagot ugyanis innen egy magasabb szinten folyó vitára bocsátják, ami az Európai Parlament, az Európai Bizottság és az Európa Tanács tagjai közt fog lezajlani. Ennek során a képviselők megvétózhatják a már korábban elfogadott pontokat, amihez 10%-os támogatásra van szükség. Azok, akik most a tiltás bevezetése mellett szavaztak rendelkeznek ezzel az erővel.

Újabb szakmai szervezettel bővült a magyar blokklánc ipar. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Adatgazdasági Tudásközpont kezdeményezésére létrehozott szervezet a múlt héten alakult és a Blockchain Koalíció nevet kapta.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök március 16-án aláírta a virtuális eszközökről szóló törvényjavaslatot, miután az ukrán parlament 270 szavazattal elfogadta azt a korábbi módosításokkal együtt.

Annak ellenére, hogy az ukrán elnök a héten írta alá a kriptovaluták szabályozásáról szóló törvényjavaslatot, a helyiek beszámolója szerint nem tudnak bitcoint vásárolni a PrivatBanknál vezetett bankszámlájukon keresztül.

Kérdezd kriptós adószakértőinket! Indul a kiscsoportos adótanácsadásunk

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • Az EU a proof-of-work betiltása ellen szavazott…
  • Cynthia Lummis amerikai szenátor bitcoin törvényjavaslatának célja, hogy adómentességet biztosítson BTC használata során, 600 dollárig történő vásárlások esetén…
  • A Riot Blockchain Inc. legújabb épülő bitcoin bánya telephelye Texas-ban. A telephelyeket már korszerű folyadékhűtéses rendszerrel szerelik fel…
  • A Binance kibővítette jelenlétét a Közel-Keleten, és megszerezte a működési engedélyt az Egyesült Arab Emírségekben, Dubaiban…

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon.

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img