Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

A Binance július 7-i hatállyal felfüggesztette a Multichain projekthez kapcsolódó számos cross-chain bridge token befizetésének és kivonásának támogatását.

OKX

Az OKX kriptotőzsde kiterjesztette szponzori szerződését a háromszoros angol futballbajnok Manchester Cityvel.

KuCoin

Sok más kripto tőzsdéhez hasonlóan végül a KuCoin is bejelentette, hogy kötelezővé teszi oldalán a KYC-t, vagyis az ügyfélazonosítást. A váltó tájékoztatása szerint a 2023. július 15-e után regisztrálók már kizárólag csak a személyes adataik feltöltése után használhatják a platformot.

TradingView

Mostantól kétszer annyi figyelmeztetést (alertet) állíthatnak be a TradingView felhasználók. A népszerű elemzőoldal a napokban hívta fel a figyelmet arra, hogy mind a prémium, mind az ingyenes fiókkal rendelkezők számára bővített a lehetőségek számán.

Piaci zanza

  • A bitcoin az év első negyedét emelkedéssel, a másodikat pedig egy lassú korrekcióval töltötte, de a mai nappal kezdődő harmadik negyedévnek már ismét reményekkel telve futhat neki.
  • A parlament után múlt héten pénteken az angol király is aláírta azt a törvényt, aminek értelmében a kriptovaluták jogilag szabályozott pénzpiaci területté váltak az Egyesült Királyságban.
  • Az FTX – élén a csődeljárást végző új vezetőkkel – panaszt nyújtott be a bírósághoz, amelyben azt állítja, hogy Daniel Friedberg, a tőzsde korábbi vezető ügyvédje jelentős szerepet játszott abban a csalássorozatban, amelyet Sam Bankman-Fried és más vezetők együtt követtek el.
  • A hétvégi oldalazgatás után a hétfő délutáni órákban ismét ugrott egyet a bitcoin árfolyama, miután kiderült, hogy a BlackRock másodszor is beadta a módosított és pénteken visszadobott ETF kérelmét.
  • 2023 második negyedévében jelentősen csökkent és három éves mélypontra esett a kripto tőzsdék forgalma. Habár a bitcoin árfolyama az év eleje óta megduplázódott, a világot úgy tűnik jelenleg nem igazán foglalkoztatják az ágazattal kapcsolatos történések. Az exponenciális emelkedéseket fűtő fokozott érdeklődés továbbra is várat magára.
  • Szerdán a nézettségét tekintve a legnagyobb amerikai hírcsatornának, a Fox Newsnak adott interjút a BlackRock igazgatója. A BlackRock a világ legnagyobb vagyonkezelője, ami 2022 végén 8500 milliárd dollárnyi befektetést felügyelt és nemrégiben adta be kérelmét egy saját bitcoin befektetési termék (ETF) indítására. Ez a hagyományos tőzsdei befektetők számára is lehetővé tenné, hogy olcsón (0.1%-os jutalékért) és lényegében valós bitcoinba, ne csak egy annak az értékét lekövető szerződésbe fektethessék a pénzüket.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img