Kriptopénzügyek | túl a Bitcoin felezésen

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

  • 36 hónapos börtönbüntetést kértek az ügyészek CZ-re, a legnagyobb kripto tőzsde alapítójára. A Binance lemondott vezetője 2023 végén bűnösnek vallotta magát a pénzmosás elleni törvények megsértésében, azóta pedig szabadlábon várja az ügyében hozott ítéletet. A bíróság ezt április 30-án, vagyis jövő hét kedden fogja kihirdetni.
  • Elindult a következő Binance Launchpool, amiben ezúttal a Renzo Protocol tokenjét lehet megszerezni. 
  • A Binance elindította új airdrop farmoló programját. A Binance Megadrop leginkább azok számára lehet vonzó, akik hisznek a tőzsde jövőjében és szívesen tartanak hosszabb távon is annak kriptopénzéből, a BNB coinból. További részletek: 

TradingView

Demo számlás kereskedési versenyt indít a Tradingview. Az egy hónapon át tartó “The Leap”  5 legjobb helyezettje komoly pénzdíjakban részesül. A játékra a TradingView főoldalán elérhető Community menüpontban lehet jelentkezni. 

Bybit

A Bybit április végéig minden eddiginél nagyobb bónusszal várja az új magyar felhasználókat. A kizárólag a Kripto Akadémián elérhető akció részvételi feltételeit itt éred el.

Metamask

Az amerikai tőzsdefelügyelet figyelmeztetést küldött a Metamaskot fejlesztő Consensysnek. A hatóság szerint az egyik legnépszerűbb, havi több mint 30 millió aktív felhasználóval rendelkező kripto tárca nem regisztrált tőzsdei tevékenységet folytat és hozzáférést biztosít más, törvénytelen módon üzemelő szolgáltatókhoz.

Piaci zanza

  • A bitcoin árfolyama enyhe emelkedéssel futott neki az elmúlt hétvégének. A pénteki növekedés leginkább az Izrael és Irán közötti konfliktus rendeződésének volt köszönhető. A beígért, de a jelek szerint további eszkalációt már nem okozó péntek hajnali izraeli válaszcsapás után a hagyományos és kripto piac is emelkedni kezdett. 
  • Biztos, ami biztos alapon, a múlt héten, az utolsó kereskedési napokon a legnagyobb bitcoin tárca tulajdonosok is bevásároltak. Az IntoTheBlock adatai szerint, ezek a tárcák közel 20 000 darab BTC-vel gyarapították állományukat közvetlenül a felezés előtt. 
  • Svájci Bitcoin aktivisták népszavazást kezdeményeznek egy alkotmánymódosításról, miszerint a Svájci Nemzeti Bank (SNB) az arany mellé a Bitcoint is felvegye tartalékai közé. A módosítási kérelem azt a  záradékot érinti, amely kötelezi az SNB-t, hogy “jövedelmeiből elegendő valuta tartalékot képezzen; ezeknek a tartalékoknak egy részét aranyban és – ha a módosítást elfogadják – Bitcoinban kell tartani”.
  • Felmérés készült a nyugat-európai országok kriptózási szokásairól. A Bitget által publikált tanulmányban Németország, Franciaország, Svájc, Hollandia, Belgium, Ausztria, Luxemburg és Lichtenstein lakóinak kripto használati és elfogadási szokásait mérték fel.
  • Szinte már biztos, hogy azok a bitcoinbányászok, akik anyagilag megtehetik és eddig még nem lépték meg, a mesterséges intelligencia (AI) felé fordulnak, hogy extra bevételre tegyenek szert a csökkenő bányászati bevételek mellett. 
  • A New York-i tőzsde felmérést végez a piaci szereplők körében, hogy mit gondolnának arról, ha a tőzsde éjjel-nappal működne, hasonlóan a kriptopiacokhoz, amelyek állandóan nyitva tartanak.
  • A Bitcoin felezés napján, 2024. április 20-án az összesített bányászati bevétel megdöntötte a korábbi napi csúcsot. Egyetlen nap leforgása alatt a bitcoinbányászok 107,7 millió dollárt kerestek blokkjutalmakból és a tranzakciós díjakból.
  • Egyre több ország és kisebb-nagyobb vagyonkezelő vállalat jelentette már be, hogy elkezdte vizsgálni a bitcoint, mint lehetséges befektetési eszközt, akár egy nyugdíjalap vagy egy portfólió meghatározott részeként. A Bloomberg ETF szakértője, Eric Balchunas kutatómunkája világított rá, hogy az amerikai vagyonkezelők is elkezdték portfóliójuk bizonyos százalékát spot Bitcoin ETF-be allokálni.
  • A Hongkongi Értékpapír- és Határidős Bizottság (SFC) három-három spot Bitcoin és Ethereum tőzsdén kereskedett alapot (ETF) hagyott jóvá, amelyekkel április 30-án kezdhetik meg a kereskedést a Hongkongi Tőzsdén (HKEX).

Jó, ha tudod!

Ethereum és a Layer 3

Cointhunter élő stream

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img