Kriptopénzügyek | ismét növekszik a bitcoinnal fedezett hitelek mennyisége

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott rövid híreket foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci kitekintéssel. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

Bár hivatalosan csak szeptember 29-én, vasárnap érne véget CZ büntetése, egy amerikai fegyházakban alkalmazott gyakorlat szerint az, aki egy hétvégi napon szabadulna, már pénteken távozhat a börtönből

Bybit

Szeptember 30-ig van lehetőség csatlakozni a Bybit Kripto Akadémia felhasználóknak szervezett bankkártyás promóciójához, amiben lényegében a tőzsde fizet azért, hogy igényeljük és kipróbáljuk az általa kibocsátott Mastercard bankkártyát. A friss kártyatulajdonosok egy másik, ettől független akcióban is részt vehetnek, amiben további értékes nyeremények kerülnek kisorolsorásra.

Revolut

Nagyon úgy fest, hogy az európai piacok kriptos szabályozási egyértelműsége a jelek szerint termékeny táptalajt teremt a stabilcoinok számára. A Ripple, a PayPal és a BitGo után a Revolut is saját stabilcoin fejlesztésén dolgozik, ami a hírek szerint előrehaladott fejlesztési állapotban van.

Telegram

A kriptósok körében is rendkívül népszerű, több mint 900 millió felhasználóval rendelkező Telegram üzenetküldő alkalmazás frissítette a felhasználási feltételeit. Az új szabályok értelmében az eddig teljes anonimitást garantáló app a jövőben átadja a felhasználók IP-címeit és telefonszámait a hatóságoknak, ha azok erre érvényes jogi kérelmet nyújtanak be.

Kraken

Kedden jelentette be a Kraken a Coin Meester B.V. (BCM) akvizíciójának a lezárását, amely európai növekedési stratégiájának a kulcsfontosságú eleme. Hollandia egyik legrégebbi és legismertebb regisztrált kriptobrókerének a bekebelezésével a Kraken jelentősen növelni tudta európai jelenlétét Franciaország és Lengyelország után, ahol már bejegyzett virtuáliseszköz szolgáltatóként tartják számon (VASP).

EigenLayer

Az EigenLayer bejelentette, hogy tokenjeit szeptember 30-tól szabadon mozgathatóvá és ezzel kereskedhetővé teszi. Az eseményre hónapokkal az EIGEN mainnet júniusi  indulása után kerül sor.

Piaci zanza

  • Az amerikai jegybank múlt héten szerdán bejelentett kamatcsökkentése után az erő jeleit mutatta a kripto piac. A bitcoin hétfő hajnalban kicsivel a sok befektető által figyelt 200 napos mozgóátlag fölé kúszott. Ha sikerül néhány kereskedési napot a hosszabb távú trend szempontjából fontos vízválasztó fölött zárni, az ismét reménnyel töltheti el a befektetőket.
  • A WisdomTree eszközkezelő szeptember 18-án indította el a WisdomTree Connect szolgáltatását. Egyelőre az Ethereum hálózaton elérhető platform célja a valós eszközök (RWA) tokenizálása és kezelése intézményi befektetők számára. A cég tokenizált termékeit egyébként a lakossági befektetők is elérik WisdomTree Prime alkalmazásán keresztül, amit androidos telefonon keresztül Te is elérhetsz.
  • Néhány évvel ezelőtt az ismertebb magyar híroldalak címlapjain is többször megjelent egy akkor berobbanó szleng, a valamilyen cselekvés, például a bulizás intenzív végzésének jellemzésére használt “baszatás” kifejezés becézett változata, a baszatáska. Hétfőn hasonló szellemiségben, az intenzív kereskedésre utalva nevezte át magát az Ethereum riválisaként indított Avalanche blokklánc legnagyobb decentralizált kripto tőzsdéje, az eddig Trader Joe-ként futó váltó. A korábban “Kereskedő Joe”-ként ismert termék fejlesztői hétfőn jelentették be, hogy a jövőben “Let’s Fucking Joe” (LFJ), magyarul “Baszassuk Joe” néven folytatják a működésüket.
  • Múlt héten csütörtökön a szingapúri Token 2049 eseményen mutatta be a Bitmain legújabb fejlesztésű bányászgépét, az Antminer U3S21EXPH modellt, amivel ipari méretekben lehet bitcoint bányászni, akár HPC adatközpontokban is. Ez lett az első olyan ASIC bányászgép, amely ötvözi a klasszikus rack modulos AI/HPC adatközpont megoldásokat a bitcoinbányászathoz használt technológiával, mivel közvetlen folyadék chiphűtéses technológiával van ellátva.
  • Ezen a héten nagy forgalom várható az amerikai börtönökben, legalábbis ami a kriptohoz köthető elítéltek mozgását illeti. Van aki ezekben a napokban éppen befelé, más kifelé tart, és van, aki egy hírességgel is lepacsizhat, igaz erre aligha lehet büszke.
  • Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) elnöke, Gary Gensler, éles kritikákat kapott a kriptovaluták szabályozásával kapcsolatos hozzáállása miatt egy kongresszusi meghallgatáson. A republikánus Tom Emmer, a Ház többségi párti képviselője, heves vitát folytatott Genslerrel, különösen a DEBT Box nevű kriptostartuppal kapcsolatos SEC ügy kezelése kapcsán.
  • Előttünk a negyedik negyedév és a statisztikák szerint is a várva-várt emelkedésbe vetett hit. Ahogy előző cikkünkben is írtuk, az október és november hónapjai a bitcoin történetének legerősebb időszakai, átlagosan 22,9%-os és 46,8%-os növekedésekkel. Statisztikák szerint a szeptember a leggyengébb hónapnak számít a bitcoin történetében (-3,5%), azonban 2024 szeptemberében meglepően jól tartja magát eddig a BTC.
  • Ez történt csütörtökön: a történelem legnagyobb tőzsdei összeomlása már elkezdődött, ismét felbukkant a SOL bálna és eladásra készül, szép lassan növekszik a Coinbase által felügyelt BlackRock BTC állomány, Warren Buffett továbbra is készpénzt halmoz fel és a A PayPal kriptovaluta vásárlást kínál üzleti fiókok számára.
  • A Kínai Népi Bank (PBOC) kedden bejelentette a járvány óta legnagyobb gazdasági ösztönzőcsomagját, amelynek célja a gazdaság deflációs nyomásainak enyhítése és a növekedési célok elérése. A bejelentett intézkedések között szerepelnek kamatcsökkentések, a kötelező tartalékráta mérséklése, valamint a lakáspiac támogatására irányuló új intézkedések. Szakértők ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy ezek a lépések önmagukban nem lesznek elegendők, és további fiskális ösztönzőkre is szükség lesz a gazdasági bizalom helyreállításához.
  • Az Apollo Bitcoin Tracker adatai szerint 2024. szeptember 26-án a BlackRock iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) tőzsdén kereskedett spot Bitcoin ETF alapban 362 191 darab BTC-t tartanak a Coinbase letétkezelőnél bő 23 milliárd dollár értékben. A BlackRock több százezres bitcoin állománya jóval megelőzi a többi spot Bitcoin ETF alapot. A Grayscale 221 043 BTC-vel, a Fidelity 177 200 BTC-vel, az ARK Invest 45 864 BTC-vel, a Bitwise 38 623 BTC-vel rendelkezik. Az amerikai spot Bitcoin ETF-ekben tartott BTC állány 2024. szeptember 25-én összesen 917 251 BTC-t tett ki.
  • Folyamatosan növekszik a kriptovaluta alapú pénzügyi termékek iránti kereslet, ezáltal új lendületet kaphatnak a kripto alapú hitelezési platformok is. A legutóbbi medvepiaci trend előtt többnyire a kisbefektetők és a hétköznapi felhasználók használták ki a lending platformok előnyeit, 2024-re ez igencsak megváltozott, a hagyományos pénzügyi intézmények fordulnak egyre inkább a bitcoin alapú finanszírozási termékek felé.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a Kripto Sulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img