Kriptopénzügyek – 49.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Paxos

A Paxos friss felmérése szerint az aranyba fektetők fele szeretne a jövőben még több aranyat venni, a harmaduk szerint pedig a bitcoin egy életképes alternatívája a legnépszerűbb nemesfémnek.

Ledger

A hardveres tárcáiról ismert Ledger a hétvégi New York-i Op3n konferencián bejelentette, hogy saját NFT piacteret és egy Web3-as üzleti szolgáltatást tervez indítani a jövőben.

Crypto.com

A Crypto.com kedden bejelentette, hogy kivesznek 13 darab tokent az Earn programukból, viszont beépít három új kriptopénzt, amivel éves szinten 5 és 6 százalékos megtérülést érhetünk el.

OpenSea

Figyelmeztetést tett közzé a legnagyobb NFT piactérnek számító OpenSea. Az oldal levelezését egy külső cég segíti, aminek egyik munkatársa a jogosultságaival visszaélve összegyűjtötte és harmadik felek számára tovább adta az OpenSea felhasználók email címeit.

Binance

Khaby Lame tartalomgyártó, az első számú TikToker lett a Binance legújabb partnere. A hírt a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao közölte Twitteren.

Piaci zanza

Az összeomlást követő hét a legtöbb kriptovaluta számára némi emelkedést hozott, ám az elmúlt hónapokhoz hasonlóan ezt sem annyira magunknak, mint inkább a hagyományos piacokon uralkodó jó hangulatnak köszönhettük, amiket továbbra is szorosan lekövetünk. A héten említést érdemlő események sora várt ránk. Hétfőn és kedden a világ legfejlettebb gazdaságait tömörítő G7 országok képviselői találkoznak, akikről már tudni lehet, hogy be fogják tiltani az orosz arany importját. Ezt maga az Egyesült Államok elnöke jelentette be.

A Goldman Sachs 2 milliárd dollárt szeretne összegyűjteni a befektetőktől, hogy felvásárolja a Celsius eszközállományát – állítja a CoinDesk névtelen forrásokra hivatkozva.

A CryptoQuant elemzője arra hívja fel a figyelmet, hogy jön a medvepiac utolsó ciklusa, a hosszú távú holderek kapitulációja.  

Amíg a kriptopénz piac egészének kapitalizációja még mindig 1 billió dollár alatt ragadt és a legtöbb kripto is masszív mínuszban van, a bitcoin tekintetében már van okunk a reménykedésre.

Gary Gensler, az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet elnöke hétfőn a CNBC-nek adott interjújában azt mondta, hogy a bitcoin az egyetlen olyan kriptopénz, amelyet hajlandó nyilvánosan árucikknek, nem pedig értékpapírnak minősíteni.

Az FTX igazgatója április végén, a Bloomberg egyik beszélgetős műsorában nyilatkozott úgy, hogy szerinte csak idő kérdése, hogy mikor kezdenek el bedőlni a kriptós hitelezésre építő szolgáltatók. Két hét sem kellett hozzá, hogy a növekedését erre alapozó Terra összeomlása egy olyan lavinát indítson el, aminek utóhatásait még most is érezni lehet. 

Több mint 53 millió brazil felhasználó vásárolhat mostantól bitcoint az ország legnagyobb digitális bankjánál a Nubankon keresztül. A fintech cég még májusban jelentette be a funkció érkezését.

Várhatóan csütörtökön kerül elfogadásra az első európai kripto törvény végleges szövege. Ezzel kapcsolatban egy belső forrás szivárogtatta ki, hogy az utolsó letisztázott változatban már nem szerepel a kripto tőzsdék és a privát tárcák közti tranzakciók résztvevőinek kötelező ügyfélazonosítását előíró pont.

Már-már úgy tűnt, hogy a június lesz a bitcoin történelmének legnagyobb veszteséggel záró hónapja.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Néhány hete már hazánkban is elérhető a Nexo kriptovaluta fedezetű hitelkártyája. Korábbi cikkünkben már bemutattuk a Nexo platformot, most lássuk a Nexo hitelkártya fontosabb ismérveit. 

Kriptofedezetű hitelkártya a Nexo-tól

Helyezd letétbe kriptovalutáidat és keress a kamatokon! Nexo ismertető a YouTube csatornánkon. 

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • A Goldman Sachs 2 milliárd dollárt gyűjt a Celsius kriptoeszközeinek megvásárlására csőd esetén… 
  • A SEC elnöke szerint a bitcoin az egyetlen olyan kriptovaluta, amely árucikknek minősül… 
  • A Bloomberg szerint az FTX a Robinhood megvásárlására készül…  
  • A VanEck ismét spot bitcoin ETF kérelmet adott be a SEC-hez…

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img