Kriptopénzügyek – 50.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Coinbase

Július 13-tól kezdve a Coinbase több szolgáltatásában is (Pro, Prime, Exchange, Advanced Trade) egyesíteni fogja az eddig különálló dollár és USDC ajánlati könyveket. A váltónál az USDC stabilcoint rendelik alá az USD kereskedési pároknak.

Rövid Binance hírek

  • Érdemes lehet a jövőben figyelni a Magic Square projektre, ugyanis a Binance Labs 3 millió dollárral támogatja. A finanszírozást és a partnerséget július elsején jelentették be. A Magic Square az első közösség által vezérelt Web3 multi-chain kripto alkalmazásbolt. A Magic Square Web3 megoldásokat kínál, hogy mindenki számára elérhetőbbé váljanak a kripto alkalmazások. A felhasználók egyetlen helyen találhatják meg a dApp-okat (CeFi-t és DeFi-t egyaránt), NFT-ket, játékokat és még sok minden mást. 
  • A Yahoo-n megjelent interjúban a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao lerántotta a leplet arról, hogy mennyire megy a Binance szekere a medvepiacon. CZ elmondta, hogy a „kripto tél” ellenére a tőzsdének nincsenek pénzügyi gondjai, mivel óriási készpénztartalékkal rendelkezik.
  • Hatalmas bejelentést tett az ötödik születésnapját ünneplő Binance. A legnagyobb kripto tőzsde péntek délután 16:00-tól jutalékmentessé teszi a bitcoin kereskedést.

Meta

Szeptemberben tényleg véget ér a Meta első flörtölése a kriptopénzek világával: lezárják a Novi pilot programját.

Ledger x FTX

Partnerkapcsolat az FTX és a Ledger között. Mostantól 120+ kriptoeszközt lehet egyszerűen és biztonságosan a Ledger Live-on keresztül swapolni, anélkül, hogy elhagynád a Ledger biztonságát. Részletek az alábbi cikkben. 

Piaci zanza

A Circle alapítója és vezérigazgatója, Jeremy Allaire egy sor nyilatkozatot és linkelt blogbejegyzést tett közzé szombaton a Twitteren, amelyekben azokat a pletykákat cáfolja, miszerint az USDC, a vállalat dollárhoz kötött stabilcoinja az összeomlás szélére került volna.

A kriptopénzekkel foglalkozó hedge fund, a Three Arrows Capital múlt héten pénteken csődöt jelentett. Az alap az előző bikás időszakban helytelenül menedzselte a befektetéseit és túl sokat kockáztatott, aminek köszönhetően az árfolyamok beesése magával rántotta az alapot is.

Már szállítják az Intel ASIC chipjeit 

Elfogadásra került az első egységes európai kripto törvény végső tervezete. A 2024-től életbe lépő szabályok tartalmát azok egyik megalkotója foglalta össze.

A csődöt jelentő Three Arrows Capital után bedobta a törölközőt a befektetési alap egyik legnagyobb hitelezője.

A elmúlt kereskedési hét végén számos bitcoinbányász részvény talpra állt a tőzsdén. Az Iris Energy, az Argo, a BIT Mining és a Mawson Infrastructure Group voltak a jobban teljesítő részvények. A legtöbb bitcoinbányász is fellendülést könyvelhetett el a tőzsdén a több mint egy hetes veszteség után. A bányászati ​​bevételek mintegy 40%-kal csökkentek az előző hónaphoz képest.

Több mint egy millió argentin felhasználó számára érhető el mostantól a Lightning Network fizetési megoldás, köszönhetően a Lemon Cash kriptovaluta pénztárca és az OpenNode fizetési szolgáltató partneri megállapodásának – áll a közös sajtóközleményben.

Legutóbb a Core Scientific közölte júniusi jelentésében, hogy a mérlegében lévő teljes bitcoin állományának több mint 85%-ától megvált. Eddig a Bitfarms és a Core Scientific jelentette be hivatalosan is, hogy BTC egyenlegének jelentős részét értékesítette júniusban. Várhatóan ez a tendencia folytatódni fog más cégek esetében is.

Új iránymutatással állt elő az amerikai kormányzati etikáért felelős hivatal. Azok a kormányzati tisztviselők, akik tartanak valamilyen kriptopénzt, ezután nem vehetnek részt azok szabályozásának kidolgozásában.

Csütörtökről péntek virradóra  mutatott emelkedés egy fontos vízválasztóig juttatta a BTC-t. A növekedésben ezúttal is fontos szerepe volt az amerikai piacok jó hangulatának. A napi grafikonra tekintve szembetűnő, hogy az USA tőzsdéinek magyar idő szerinti 15:30-as nyitása mennyire egybeesett a rakéták begyújtásával. 

A Binance ingyenessé teszi a bitcoin kereskedést

KriptoSuli

Az ösztönzött tanulás nem is annyira ismeretlen a kriptotérben. A Learn2Earn modellt egyre több vállalat és projekt integrálja az új vagy a már meglévő felhasználói bázis megtartása és bővítése érdekében.

Mi az a Learn2Earn?

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img