Kriptopénzügyek – 68.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

MetaMask

Egy tweetben leleplezte a Metamask, hogy frissítésre kerültek az alkalmazás felhasználási feltételei. A legfontosabb változtatás, hogy elkezdik követni és tárolni a 21 millió felhasználójuk tárca adatait.

FTX hírek

  • Az Alameda Research több mint 200 millió dollárt utalt ki az FTX.US-től, mielőtt csődöt jelentett volna – számolt be az Arkham Intelligence blokklánc elemző cég.
  • A Bahamákon az Értékpapír Bizottság, a miniszterelnök pénzügyi hírszerző egysége és egy pénzügyi bűnügyi egység is részt vesz az FTX elleni nyomozásban.

Binance hírek

  • Újra belépett a japán piacra a Binance a Sakura Exchange BitCoin (SEBC) felvásárlásával. A legnagyobb kriptotőzsde 100%-os részesedést vásárolt a Japán Pénzügyi Szolgáltatási Ügynökség által szabályozott tőzsdében. A tranzakció feltételeit azonban nem hozták nyilvánosságra.
  • A Binance december 31-én éjfélig majdhogynem ingyenessé tette a költségátlagoláson (DCA: dollar cost averaging) alapuló befektetési stratégiát.

Piaci zanza

A belga pénzügyi hatósága a múlt héten egyértelművé tette, hogy az olyan kriptopénzek, mint a bitcoin és az ethereum, nem tartoznak az értékpapírok szabályozásának hatálya alá, mivel nincs kibocsátójuk.

Hamarosan a magyar parlament elé kerülhet az a törvényjavaslat csomag, ami hazánkban is megteremtené a pénzügyi eszközök tokenizációjának lehetőségét.  Ezzel megvalósulhat a pénzügyi eszközök blokkláncokon – vagy ahogy a javaslat fogalmaz: megosztott főkönyvekben – való megjelenése.

A brazil parlament megszavazta a kriptovaluták legalizálásáról szóló törvényjavaslatot

A szerda esti órákban újabb lépést tettek felfelé a hagyományos és kripto piacok. A növekedés azokban a percekben vette kezdetét, amikor Jerome Powell, az amerikai jegybank vezetője felszólalt egy gazdasági rendezvényen.

A Winklevoss testvérek által vezetett kriptopénzváltó a Gemini, tovább terjeszkedik Európában, ugyanis újabb szabályozói engedélyeket szerzett be Olaszországban és Görögországban egyaránt.

Újabb hónap, újabb DeFi hack. Bár a helyzet és a történtek továbbra sem tisztázottak, úgy tűnik, hogy egy hacker kihasználta az Ankr decentralizált pénzügyi protokoll kódjában található hibát.

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img