Kriptopénzügyek | felpörögtek az események a tokenizáció területén

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Wirex app – Crypto.com app

Legtöbb felhasználónk a Binance felületét használja fiat és kriptovaluták utalásához, kereskedéséhez. Egyszerűen, gyorsan és kényelmesen lehetett eddig eurót ki-be utalni a kriptotőzsdéről. “A Binance szeptember 25-ig garantálja az Európán belüli gyors és olcsó bankszámlás tranzakciókat lehetővé tevő SEPA be- és kifizetések támogatását. A tőzsde felhasználóit erről egy hivatalos közleményben tájékoztatták, ami szerint a Binance euró tranzakcióit kezelő banki partner (Paysafe) felmondta a velük való együttműködést. A szeptember végi határidőig már csak néhány nap van hátra, ezért kipróbáltunk pár alternatív euró utalási lehetőséget, amelyek segítségével közvetve lehet eurót juttatni kriptotőzsdékre.

Kamatdöntés

A szerda esti kamatdöntésen a várakozásoknál szigorúbb hangvételű bejelentést tett az amerikai jegybankelnök. Bár ezúttal nem emeltek az alapkamaton, a szervezet még fontolgatja, hogy az idei évben egyszer még emeljen, és várhatóan 2024-ben is csak két kamatcsökkentést fog végrehajtani. A gyakorlatban emiatt a jelenlegi 5.25-5.5%-os kamatsáv az év végére 5.5-5.75%-ra emelkedhet és jövőre is csak legfeljebb az 5-5.25%-os régióig térhet vissza.

NFT piac áttekintés

Valószínűleg életünk végéig fogunk emlékezni a “COVID-évekre”, kijárási tilalmak, oltás-sorozatok, egekbe szökő Netflix és pornófogyasztás, hatalmas próbatételek az összezárt pároknak. Volt azonban egy üde színfoltja is ennek az időszaknak, 2021-ben robbantak be először a kripto, majd a mainstream médiába is azok a pixeles emberalakok, majd a furcsa állatok, amiket dollárszázezrekért, akár milliókért vesztegettek. Az NFT piac áttekintése következik.

Piaci zanza

Bár vészesen megközelítette a mélypontot, végül az FTX eladásokkal kapcsolatos döntés sem volt képes arra, hogy lejjebb lökje a bitcoin árfolyamát. A piac gyors fordulatot vett és visszatért az elmúlt hetekben bejárt sáv felső részébe, ahonnan elemzők szerint ezúttal akár még tovább is emelkedhet. 

A Digital Currency Group (DCG) leányvállalata a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett Genesis kriptohitelező cég leállítja kriptovaluta spot és származékos termékeinek kereskedését.

Az utóbbi hetekben felpörögtek az események a tokenizáció területén. A tokenizált kincstárjegyek iránti kereslet idén közel hatszorosára nőtt, a blokkláncokon lévő valós eszközök piaca (real-world assets – RWA) is egyre bővül. A hagyományos pénzintézetek sorra jelentik be tokenizációs terveiket, digitális letétkezelési szolgáltatásaikat, a tokenizáció lehetőségét egyre komolyabban veszik.

Május végén láttak napvilágot olyan hírek, miszerint a Tether bitcoint fog bányászni Uruguayban és El Salvadorban. A világ legnagyobb stablecoin kibocsátója megújuló energiatermelésbe fektet be Uruguayban, hogy fenntartható módon bányászhasson bitcoint, a bitcoinbarát El Salvadorral együttműködve, pedig egymilliárd dolláros beruházást tervez szintén megújuló energiával működő bitcoinbánya létesítése kapcsán.

Júliusban jelent meg a Kripto Akadémia hasábjain, hogy Japán legnagyobb befektetési bankja a Nomura Bank, Komainu leányvállalatán keresztül intézményi kriptovaluta letétkezelési szolgáltatásokat fog nyújtani Dubaiban. A pénzügyi óriás nem elégedett meg a Közel-Kelettel, digitális eszközökkel foglalkozó leányvállalatán keresztül a Laser Digital először svájci székhelyet épített ki magának, majd ezt követően Dubaiban és Londonban indítottak további központokat, legutóbb pedig Japánban.

Kína régóta a globális gazdaság igáslova, sokan azt mondják, hogy a máshol jelentkező gazdasági problémákat, a lassú, vagy elégtelen növekedést ellensúlyozta a világban az a bődületes teljesítmény, amit az ázsiai ország nyújt. Az utóbbi időben mintha elkezdett volna köhögni a motor, mintha egyrészt lassulna, másrészt pedig egyre komolyabb problémákkal nézne szembe Kína. Éppen ezért áttekintjük a kínai gazdasági nehézségeket, megpróbáljuk feltárni a mögöttes okokat és körüljárjuk a lehetséges következményeket is. 

Kripto Akadémia kisokos

Ethereum: a kripto-ipar gerince

Augusztus havi bitcoinbányász teljesítmények

Augusztus havi bitcoinbányász teljesítmények

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img