Kriptopénzügyek | fókuszban a Bitcoin ETF körüli találgatások

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Medence Mester

A MrSale után egy újabb magyar vállalkozás nyitott a kriptos fizetési megoldások felé, nevezetesen a Medence Mester. A balatonföldvári cég medence építéssel, medence fóliázással és medence felújítással foglalkozik 2007 óta.

TradingView

A Tradingview európai felhasználói ezen a héten akár 70%-kal olcsóbban fizethetnek elő a szolgáltatásra. Az akcióval azok járhatnak a legjobban, akik a Premium, vagyis legmagasabb szintű csomagot választják, az ugyanis egy évre előre kifizetve gyakorlatilag ugyanannyiba kerül, mint az eggyel alatta lévő “közepes” Plus csomag éves díja.

Reddit

A Reddit november 8-án megszünteti a 3 évvel ezelőtt bevezetett Crypto Community Points rendszert, ami kriptovalutával jutalmazta a közösségi oldal aktív és/vagy népszerű bejegyzéseket posztoló felhasználóit.

Coinbase

Elindult a Coinbase Perpetual Futures kereskedési felülete. A kripto piac forgalmának 75%-át adó határidős kereskedés eddig szabályozási okok miatt volt elérhetetlen a legnagyobb amerikai kripto tőzsdén. Az új szolgáltatást szakaszosan nyitják meg a felhasználók előtt.

Piaci zanza

  • Ahogy ígértük, jön a menetrendszerű beszámolónk a FTX-per fejleményeiről, hiszen legfeljebb hat hétig tart a teljes tárgyalás-sorozat, nem maradhatunk le semmiről. De nem ez lesz az egyetlen témánk ma, hiszen a kripto-piac 2022-es összeomlásának bár SBF volt az egyik legfontosabb, de távolról sem az egyetlen szereplője, megnézzük, hol tart a többi jómadár ügye, a Terra Luna, a Three Arrows Capital is terítékre kerül! Kripto Percek 41. hét!
  • Az amerikai tőzsdefelügyelet a múlt hét péntek éjféli határidőig sem nyújtott be fellebbezést a Grayscale ellen, vagyis a szervezet ezúttal sem tudta a bíróság előtt megindokolni egy Bitcoin ETF indítását elutasító korábbi határozatát. A Bloomberg ETF szakértői szerint ezzel újra megkezdődhetnek az ETF indításával kapcsolatos egyeztetések a Grayscale befektetési alap és a hatóság emberei között, amire véleményük szerint akár már ezen a héten sor kerülhet.
  • A hétfő délutáni órákban az egyik legismertebb kriptós híroldal, a Cointelegraph Twitter fiókján jelent meg az a bejegyzés, ami szerint az iShares (BlackRock) engedélyt kapott egy spot Bitcoin ETF indítására.
  • Hétfőn egy nagy kilengést okozó, de mint nem sokkal később kiderült hamis hír jelent meg arról, hogy a BlackRock engedélyt kapott egy spot Bitcoin ETF indítására.
  • A személyzet dolgozik a Bitcoin ETF beadványokon” – mondta Gary Gensler, a SEC elnöke ezen a héten szerdán, amikor a spot bitcoin ETF-ek folyamatban lévő felülvizsgálati folyamatáról kérdezték.
  • A 21.co digitális eszközkezelő jelentése szerint a tokenizált eszközök piaca bikapiac esetén elérheti a 10 billió dollárt, medvepiac esetén pedig a 3,5 billió dollárt. A kripto jelenleg egy érési folyamaton megy keresztül, és úgy néz ki, hogy egyre inkább integrálódik a jelenlegi pénzügyi rendszerrel. A szabályozási korlátozások és a szabványok hiánya, azonban hátráltathatja a tokenizáció fejlődését.
  • Az izraeli események szomorú aktualitást adtak az Elliptic augusztusban készített elemzésének. Az amerikai kormányzattal együtt dolgozó blokklánc elemző cég az ismertebb terrorista hálózatok kritpo használati szokásairól készített összefoglalót.
  • Napi hírösszefoglaló, benne: nem történt változás a Tesla bitcoin állományában, Írországot választotta a Coinbase és elindult a digitális euró előkészületi szakasza.

Kripto Akadémia kisokos

Mikor és mitől robban föl egy altcoin árfolyama? Ciklikusság? A bitcoin visszahúzódása? Random véletlenek? Külső piaci tényezők? Ebben az anyagban bemutatjuk az altszezon anatómiáját!

Az altszezon anatómiája

Szeptember havi bitcoinbányász teljesítmények

Október közepén szinte az összes észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász közzétette 2023 szeptember havi frissített bányászati jelentését, amelyekből többek közt megtudhatjuk, hogy mennyi BTC-t bányásztak és milyen hatékonysággal tették mindezt az elmúlt hónapban.

Szeptember havi bitcoinbányász teljesítmények

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img