Kriptopénzügyek – 44.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Bitget

A Bitget 2021. novemberében rendezte meg először a Királyi Kupa (KCGI – King’s Cup Global Invitational) névre keresztelt kriptopénz kereskedési versenyét. A 100 bitcoinos díjalapért folyó küzdelemben akkor közel 10 000 kereskedő vett részt.

Google

A Google egy új csapatot épít annak érdekében, hogy backend szolgáltatásokat kínáljon fejlesztőknek. A technolóigiai óriás azt szeretné, ha a Google Cloud Platform lenne a Web 3 alkalmazásfejlesztőinek első számú választása.

Binance

Váratlanul megszűnt a határidős kereskedés lehetősége a spanyol Binance felhasználóknál. A helyi verzióban eltűnt a felső menüsor „Derivatívák” menüpontja – ez a globális verzióban változatlanul működik.

Plutus

A Plutus kártyája hivatalosan is elfogyott, azonban aki szeretne magának igényelni az alábbi várólistára feliratkozhat. 

Piaci zanza

Habár egyébként sem állt túl jól a bitcoin szénája, a helyzetén tovább rontott egy múlt hétvégi támadás, amit az egyik stabil coin bedöntésének céljából hajthattak végre.

Az Argentin Központi Bank tiltja a kereskedelmi bankok által nyújtott kriptoszolgáltatásokat. A tiltás alig néhány nappal azután érkezett, hogy Argentína egyik legnagyobb bankja, a Banco Galicia bejelentette, hogy elkezd bitcoint kereskedési szolgáltatásokat kínálni ügyfeleinek.

Habár úgy tűnt, hogy hétfő reggelre a helyzet stabilizálódott, az UST bedöntését célzó kísérlet néhány órával később tovább folytatódott. Emiatt újabb beavatkozásra volt szükség a stabil coin mögött álló szervezetektől, aminek során már hozzányúltak az UST értékét (részben) garantáló 1.5 milliárd dollár értékű bitcoin letéthez is.

El Salvador elnöke a Twitteren erősítette meg, hogy a közép-amerikai ország további 500 bitcoint vásárolt 30 744 dolláros átlagáron.

Szerdán hozták nyilvánosságra az Egyesült Államok legfrissebb inflációs statisztikáit. A magyar idő szerint 14:30-kor várt eseményt ezúttal is kiemelt figyelem kísérte.

A fiat tartalékkal fedezett stabilcoinok jelentősége

A szerdai napon egy olyan dolognak lehettünk tanúi, amire a kriptopénzek történelmében még nem volt példa. Alig néhány óra alatt, a szemünk láttára semmisült meg két top 10-be tartozó kriptovaluta.

Szomorú véget ért a kripto piacot elmúlt napokban felforgató esemény. A Terra Luna a jelenlegi formájában gyakorlatilag megszűnt létezni.

Az újonnan megválasztott dél-koreai elnök, Yoon Suk Yeol azt reméli, hogy 2023-ban átfogó kriptotörvényt vezethetnek be az országban és 2024-ig pedig intézményesíteni szeretné a szektort. A szabályozási törekvések magában foglalják az NFT-kre és az ICO-kra vonatkozó útmutatás kiadását, a kriptoipar infrastruktúrájának bővítését és a CBDC kutatás támogatását.

A Bitget 2021. novemberében rendezte meg először a Királyi Kupa (KCGI – King’s Cup Global Invitational) névre keresztelt kriptopénz kereskedési versenyét. A 100 bitcoinos díjalapért folyó küzdelemben akkor közel 10 000 kereskedő vett részt.

Kereskedési verseny 200 bitcoinos díjalappal

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • Bitcoin blokkfelezés táblázat. A 2136-ban a vége 1 sat… 
  • El Salvador ismét vásárolt, 500 bitcoinnal lett több a tartalékuk… 
  • Ausztrália első bitcoin spot ETF-je 2 hét késés után csütörtökön került a listázásra… 
  • Janet Yellen azt szeretné, ha az év végéig elkészülnének az USA-ban a stabilcoin törvénytervezettel… 
  • El Salvador jelenleg hivatalosan 2301 bitcoint tart 71 millió dollár értékben… 
  • Dánia éves inflációs rátája 6,7%-ra nőtt áprilisban, ami 1984 óta a legmagasabb érték… 
  • Brazília legnagyobb online bankja, a Nubank tartalékának 1%-át a bitcoin-ba fektette. Azt se felejtsük el, hogy a Nubank BTC vásárlásával Warren Buffett immár közvetetten bitcoin tulajdonos… 

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img