Kriptopénzügyek | már elérhetőek a tokenizált pénzpiaci alapok

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

PrimeXBT

A nagy érdeklődésre való tekintettel ismét asztalhoz ültünk a PrimeXBT-vel és sikerült elérnünk, hogy több mint egy héttel meghosszabbítsák az akció időtartamát.

Bybit

Véget ért a Bybit Kripto Akadémia olvasóknak szervezett szeptemberi nyereményjátéka. A tőzsde pénzjutalmakat és kereskedési kuponokat ajánlott fel azoknak, akik rajtunk keresztül regisztráltak és teljesítették a megadott feltételeket. Az akció nyertesei az alábbi tőzsdei azonosítóval (UID) rendelkező felhasználók voltak.

FTX

11 hónappal a tőzsde csődje után, kedden vette kezdetét az FTX egykori igazgatójának, Sam Bankman Fried-nek a tárgyalása.

Binance

Kreatív játékot hirdetett a Binance. A feladat: egy mémet, vagy kreatív képet készíteni a tőzsde vezetőjének fotójáról. A nyeremény: a 10 legjobb pályázat alkotóját 1-1 BNB tokennel, ma reggeli árfolyamon 211 dollárral jutalmazzák.

Piaci zanza

  • Sokak meglepetésére 4%-os emelkedéssel zárta legmedvésebb hónapját a bitcoin. A 2010-ig visszatekintő történelmi átlagok alapján szeptember messze a coin leggyengébb, míg az előttünk álló október (és november) a legerősebb hónapjai közé szokott tartozni.
  • A Bitcoin ETF-ek körül kialakult parázs helyzet ellenére, a globális befektetési alapkezelő társaság a VanEck bejelentette a VanEck Ethereum Strategy ETF (EFUT) közelgő bevezetését, ami egy tőzsdén kereskedett alap (ETF) lesz a VanEck Bitcoin Strategy ETF (XBTF) mellett. 
  • Október 3-án vette kezdetét Sam Bankman Fried bírósági tárgyalása. Az egy éve még a második legnagyobb kripto tőzsdének számító FTX 2022 novemberében ment csődbe, miután egy Coindesken közzétett, belső forrásokból származó dokumentációból kiderült, hogy a tőzsde kereskedő cége (Alameda Research) valójában alulfinanszírozott és nem rendelkezik a nyitott pozíciói ellenértékének számító 5 milliárd dollárral.
  • A 3 milliárd dolláros kezelt vagyonnal rendelkező svájci UBS Asset Management elindított egy tokenizált, Variable Capital Company (VCC) névre keresztelt pénzpiaci alapot. A vagyonkezelőnek ez lesz az első élő tokenizált kísérleti projektje. A projektet a Szingapúri Központi Bankkal közösen hozták létre, ami ráadásul kulcsfontosságú mérföldkövet jelent a valós eszközök (RWA) tokenizálásban.
  • Alacsony volumen mellett hétfőn elkezdődtek az Ethereum határidős ETF-ekkel történő kereskedések a Chicago Board Options Exchange-en (CBOE). Összehasonlítva a bitcoin határidős ETF-ek 2021 októberi nagy volumenű debütálásával, a piaci helyzet is kedvezőbb volt.
  • A japán autóipari óriás, a Honda partnerséget kötött az FCF ​​Pay blokklánc fizetési megoldást biztosító céggel. Az együttműködés eredményeként a Honda ügyfelei a hagyományos fiat pénznemek mellett különböző kriptovalutákkal is meg tudják vásárolni a Honda termékeit.
  • A bitcoinbányászat elemzői és kutatói szerint a bányászok különböző diverzifikációs stratégiákat vizsgálnak, amelyekkel az üzleti modelljeiken változtatnának. A bányászok ugyanis a digitális eszközök, különösen a bitcoin volatilitására és a bányászatból származó bevételek csökkenésére számítanak már most a közelgő jövő évi bitcoin felezés előtt. 

Kripto Akadémia kisokos

A főbb Bitcoin skálázási megoldások közé tartozik a Lightning Network, a Rootstock, a Stacks, a Liquid Network. Ezek a Layer-2 megoldások mindegyike további értéket biztosít a Bitcoin hálózat számára, és elősegítheti a Bitcoin ökoszisztéma szélesebb körű elfogadását. A továbbiakban ezeket a megoldásokat nézzük meg alaposabban. Előző cikkünk folytatása következik.

Melyek azok a Bitcoin Layer-2 megoldások – 2. rész

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

Újabb hónap telt el a legutóbbi bitcoinbányászrészvény-jelentésünk óta. A Kripto Akadémia által figyelt bányászcégek részvényeinek teljesítményét vizsgáljuk meg az elmúlt hetek történései alapján.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img