Kriptopénzügyek – 33.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Crypto.com

A Crypto.com átnevezte natív tokenjét Cronos-ra. A népszerű váltó coinja eddig egyszerűen csak Crypto.com Coin volt, CRO tickerrel. A ticker viszont nem változik és a mechanikák is maradnak a régiben.

Gate.io

A gate.io ezen a héten bankkártyás vásárlásra 0% fee akciót hirdet.

WAVES Exchange

Megjelent az új kereskedési jutalék szisztéma a WAVES-en. Kétféle díj lesz érvényes: a leglikvidebb token párokon százalékos díjat számolnak fel, ami a csereügylet összegének 0,1%-a lesz. Egyéb párok fix díja pedig 0,01 WAVES. Ha WX-ben kívánod fizetni a jutalékot, ez esetben 50% kedvezményed lesz.

FTX

Az FTX kriptotőzsde amerikai ága egy új gaming üzletbe vág bele. Az új kezdeményezés az FTX Gaming névre hallgat és stúdióknak, valamint játékfejlesztőknek szeretnének segíteni blokklánc- és NFT integrációban.

Továbbá a tőzsde létrehozott egy új, globális luxus partnerségek osztályt saját berkein belül. Az élére pedig Lauren Remington Plattot nevezte ki. Platt a Vensette nevű szépség- és divatvállalatot vitte sikerre, ügyfelei között ott van a Michael Kors és a Vogue is.

BlockFi

Az utóbbi időben rengeteg változás lépett életbe a BlockFi-nál, köszönhetően a szabályozásoknak. A változások csak részben érintik az USA-n kívül élő felhasználókat. Aki a BlockFi platformját használja, ne feledje, hogy igazolnia kell a lakcímét! Erre vonatkozóan egy hivatalos e-mailt küldtek ki az érintetteknek.

Celsius

A Celsius piacra dobta a CelsiusX-et a Celsius DeFi részlegét. Gyakorlatilag a cég létrehozott egy hidat a CeFi és a DeFi között. Kezdésként a CelsiusX három eszköz becsomagolását teszi lehetővé: ADA (cxADA), DOGE (cxDOGE) és ETH (cxETH). A becsomagolt tokenek ezután egy kompatibilis blokkláncba küldhetők, hogy további hozamot lehessen elérni vele, túl a hagyományos Celsius kölcsönadási és kölcsönzési szolgáltatásokon. Az első lánc, amelyet a CelsiusX áthidal, a Polygon. A CelsiusX a közeljövőben tovább fog bővülni, ami a becsomagolt tokeneket és blokkláncokat illeti. Bővebb útmutató az alábbi linken érhető el.

Wise

A minket érintő EU-s szabályozások értelmében a WISE is köteles további információ bekérésére az ügyféltől. A legtöbb esetben a Wise arra kíváncsi, hogy fiókodat mire használod. Hivatalos e-mail megkeresés után, a linkre kattintva tudod megadni a fiókod célját. Fontos, hogy az emailben vagy az értesítésben szereplő linket használd. Ha meg szeretnél győződni arról, hogy ez nem egy adathalász email, a linket a Wise fiókod értesítéseiben is megtalálod.

Ledger x Coinbase

A Coinbase Wallet böngészőbővítmény mostantól támogatja a Ledger hardver tárcát. Ez azt jelenti, hogy a Coinbase Wallet böngészőbővítmény használata egy további biztonsági réteggel is bővült.

Bitmex

A BitMEX kripotőzsde két alapítója, Arthur Hayes és Benjamin Delo bűnösnek vallotta magát az amerikai banktörvény megsértéséért, így lezárulhatott a hosszadalmas bírósági eljárás.

Piaci zanza

A bitcoin árfolyama az elmúlt hétvége során tovább csökkent. A kilengések szorosan lekövették az ukrán helyzet kapcsán napvilágot látó híreket.

Új belső szabályokat alkotott a Federal Reserve, az amerikai szövetségi jegybank. Ezek értelmében a jegybank felsővezetőit eltiltotta szinte minden tőkepiaci részvételtől vagy befektetéstől.

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma megerősítette, hogy a kriptobányászok és a pénztárca üzemeltetők mentesülnek az IRS felé kötelező jelentéstételi szabályok alól és megfelelő szabályozási módosításokat készítenek elő.

A bitcoin árfolyama tovább esett, miután Oroszország miniszterelnöke a hétfő esti órákban beszédet intézett nemzetéhez. Putyin bejelentette, hogy “békefenntartó csapatokat” küld Ukrajna keleti részére, akiket legalább 10 éven át ott állomásoztatna.

Du Jun, a Huobi tőzsde egyik alapítója a CNBC műsorának vendége volt, ahol kifejtette, hogy 2024-nél vagy 2025-nél hamarabb nem számíthatunk új bikaciklusra. Mindezt a bitcoin ciklikus, feleződésekben gyökerező mozgásával indokolta.

A Federal Reserve-nek bitcoint kellene vásárolnia

Amint arról korábban is beszámoltunk, Oroszországban akár már idén életbe léphet a kriptovalutákat legalizáló jogszabály. Az ezt lehetővé tevő törvény tervezetét az orosz pénzügyminisztérium hétfőn adta át a kormány képviselőinek. A javaslat szerint a cél, hogy a kriptovaluták szabadon hozzáférhető befektetési eszközökké váljanak, az ezeket árusító tőzsdék pedig csak állami licenszek birtokában, az ügyfelek teljes azonosítása mellett nyújthassanak ilyen jellegű szolgáltatásokat.

A brazil szenátus gazdasági ügyekkel foglalkozó bizottsága (CAE) kedden jóváhagyta azt a törvényjavaslatot, amely szerint szerint elismeri és szabályozza a bitcoin és a kriptopénzek piacát az országban.

Csütörtök hajnalra az árfolyamok ismét bezuhantak az Ukrajnából érkező kedvezőtlen hírek hatására, melyek már az általános invázió kezdetéről szólnak.

Indira Kempis nemrégiben a Diario El Salvadornak adott interjúban arról beszélt, hogy törvényjavaslatot kíván benyújtani hazájában, ami a bitcoint törvényes fizetőeszközzé tenné Mexikóban.

Kérdezd kriptós adószakértőinket! Indul a kiscsoportos adótanácsadásunk

Üdvözlünk a Kripto Akadémia Discord szerverén!

Megszerezte első ezüstérmét a Kripto Akadémia Gaming csapata

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • Kalifornia állam törvényjavaslatot nyújtott be a bitcoin törvényes fizetőeszközzé tételére…
  • Illinois állam után Georgia állam törvényhozói is törvényjavaslatot nyújtottak be a bitcoin bányászok adókedvezményéről…
  • A FED megtiltotta az alkalmazottaknak a bitcoinnal, egyéb kriptoval, részvényekkel és kötvényekkel való kereskedést…
  • Bitcoin és kripto alapokat indít a dél-koreai KB Bank…
  • Az orosz pénzügyminisztérium hivatalosan is benyújtotta a bitcoinról és a kriptoszabályozásról szóló törvénytervezetet…
  • EU biztos: az Európai Unió nyitott a bitcoinnal szemben, ha szabályozzák…
  • A PUMA megváltoztatta nevét a Twitteren PUMA.eth-ra…
  • Texas szenátora: az állam vezető szerepet tölt be bitcoin bányászat terén…
  • California után Utah állam is törvényjavaslatot nyújtott be, hogy bitcoinnal is lehessen fizetni adót
  • Amerikai Titkosszolgálat: a kriptovaluta befektetések és tranzakciók eredendően nem bűncselekmények

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon.

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img