Kriptopénzügyek – 53.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Binance

A hétvégén kerül megrendezésre a 37. Forma 1-es Magyar Nagydíj. A Binance hazai képviseletének jóvoltából mi is kilátogathatunk a rendezvényre, hogy a helyszínről tudósítva mutassuk be a kriptovaluták és a száguldó cirkusz egyre inkább összefonódó kapcsolatát.

Crypto.com

A cég ismét módosítja juttatási programját hétvégi bejelentése szerint, ami érinti a hazai felhasználókat is.

Curve

Még a Bitcoin 2022 konferencián mutatta be bitcoin reward programját a Curve. A finetech cég a pénzügyi szolgáltatások sokaságának egyszerűsítésével foglalkozik az által, hogy egy mobilalkalmazásba és egy kártyába tömöríti azokat.

Tippek, trükkök

A kriptopénzek világában rengeteg az átverés és a csaló. Az csak egy dolog, hogy ismeretlenek rád írnak, és milliós hozammal kecsegtető projekteket ajánlanak neked, ez mondhatni a jéghegy csúcsának egy apró kis darabja. Napról-napra rengetegen dolgoznak azon, hogy a kripto eszközeidet, a seed szavaidat vagy privát kulcsaidat megszerezzék. Erre a csalóknak rengeteg lehetősége van. Körbejárjuk mire kell figyelned ha kriptózol, milyen jellemző csalási formák és módszerek vannak.

Az előző részben átvettük az alapokat, most pedig bemutatjuk milyen lehetőségeik vannak még a csalóknak és hogyan védekezzünk ellene.

Piaci zanza

A héten fontos bejelentések sora gyakorolt hatást az árfolyamok alakulására. A legtöbb befektető által várt esemény az amerikai jegybank szerda este 8-9 óra közötti kamatemelése, illetve az azt követő sajtótájékoztatója volt.

Az Egyesült Államok tőzsdefelügyelete vizsgálatot indíthatott a Coinbase ellen. A Bloomberg belsős értesülésekre hivatkozva számolt be a hivatalosan még nem bejelentett eljárásról.

A Voyager elutasítja az Alameda felvásárlási ajánlatát

A kedd hajnali esés óta érdemi változás nem történt, a főbb kriptovaluták árfolyamai egy helyben toporogtak. A helyzetből való érdemi kimozdulásra az amerikai jegybank szerda estei kamatemelése és sajtótájékoztatója adott okot. 

Az amerikai jegybank szerda esti kamatemelése után mind a hagyományos, mind a kripto piacok emelkedni kezdtek. Habár a napközbeni trend már ezt megelőzően is felfelé mutatott, a kitörés az intézmény elnökének sajtótájékoztatója alatt következett be.

Japán legnagyobb befektetési bankja a Nomura Bank, Komainu leányvállalatán keresztül intézményi kriptovaluta letétkezelési szolgáltatásokat fog nyújtani Dubaiban – derül ki a cég sajtóközleményéből.

Úgy néz ki ez a hét a kriptovaluták elfogadásáról szólt, hiszen nem volt olyan nap, hogy ne jött volna ki valamilyen hír a kriptovaluták adaptációja kapcsán. Kripto adaptáció terén élen jár a dél-amerikai kontinens, különösen Argentína és Brazília. A hét elején Brazília legnagyobb befektetési brókercége az XP Inc. közölte, hogy már a jövő hónapban elérhetővé teszi egyes ügyfelei számára a bitcoin kereskedési lehetőséget. A péntek reggeli órákban robbant a hír, miszerint szintén Brazíliában kriptokereskedési funkciót indít a spanyol multinacionális pénzügyi vállalat a Santander az elkövetkező hónapokban.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

Bitcoinbányászrészvény-jelentés – 2022.07.28.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Néhány hete már hazánkban is elérhető a Nexo kriptovaluta fedezetű hitelkártyája. Korábbi cikkünkben már bemutattuk a Nexo platformot, most lássuk a Nexo hitelkártya fontosabb ismérveit. 

Kriptofedezetű hitelkártya a Nexo-tól

Helyezd letétbe kriptovalutáidat és keress a kamatokon! Nexo ismertető a YouTube csatornánkon. 

Kereskedői Kerekasztal

Safepal hardver tárca bemutató

Kriptoeszközeink akkor vannak a legnagyobb biztonságban, ha hardver tárcát használunk. Az ilyen walletekből már rengeteg van a piacon és több gyártó közül is lehet választani. Manapság két szemponton múlik, hogy melyik modell mellett döntsünk, ezek közül az egyik az ár. A másik faktor már valamivel összetettebb, nyilván figyelembe kell venni, hogy pontosan milyen kriptopénzekhez használnák az adott tárcát és pontosan mik a terveink a kriptoeszközökkel. A sok felesleges funkció helyett a Safepal pont az átlagfelhasználókat célozza meg a 2019-ben piacra dobott S1-el.

Safepal S1 – Mit tud az egyik legolcsóbb hardver tárca?

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Protonmail bemutató

ProtonMail: használj biztonságos levelezőrendszert!

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • Brazília legnagyobb brókercége, az XP a jövő hónapban bitcoin kereskedést indít, állítja a Reuters… 
  • Az Egyesült Arab Emirátusokban a Rakbank ügyfelei helyi pénznemben tudnak már bitcoint vásárolni… 
  • Brazília legnagyobb brókercége, az XP után a Santander Bank is bitcoin kereskedést kínál 55 millió ügyfelének… 
  • Legutóbb Gibraltár pénzügyi szolgáltatásokért felelős minisztere nyilatkozta: “Bitcoint a gyerekeim javára vásárolom.” 

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Ha az alábbi kripto bankkártyák egyikére fáj a fogad az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img