Kriptopénzügyek – 32.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

CoolWallet

A CoolWallet az egyik legdinamikusabban fejlődő kripto hardver tárca. Eddig is szép ütemtervet tudhatnak maguk mögött, amit rendre teljesítenek is. Az idei év elejére is számos újítással érkeznek, többek közt a Metamask integrációval és számos lánc támogatással.

Intel

Az Intel ügyfelei közt a volt Twitter vezérigazgató féle Block. Korábban mi is hírt adtunk róla, hogy az Intel belép a bitcoin bányász piacra. A cég 2022. február 23-án fogja bemutatni a “Bonanza Mine” nevű, ultra-alacsony feszültségű, energiahatékony bitcoin bányász ASIC chipet.

Változások a Revolutnál

Celsius rövid hírek:

  • Új külsőt kapott a Celsius mobilalkalmazás. A frissítés során jelentős vizuális fejlesztések, újabb  navigációs és a tovább fejlesztett funkciók érhetők el.
  • Hitelpromóció: Valentin napi ajándékként akár 500 dollárnyi értékű kriptót lehet szerezni ETH, AVAX, DOT vagy MATIC ellenében.
  • Újabb coinnal bővült a Celsius kínálata, méghozzá a Solana-val (SOL). Bevezetési promóció keretében akár 5,5% APY érhető el. Ha CEL tokenben kéred a kamatot ez akár 6,92% APY is lehet éves szinten.
  • A Celsius hivatalosan is támogatja a Songbird airdropot a XRP tulajdonosok számára.

Binance rövid hírek

  • A jövőben már nem fogunk találkozni sem a Binance Chain, sem a Binance Smart Chain nevekkel, a tőzsde ugyanis egy rebranding keretében egyesítette az általa létrehozott hálózatokat.
  • Leállította szolgáltatásait Izraelben a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, miután a helyi tőzsdei és pénzügyi szabályozó szervek bekérték tőlük a működéshez szükséges engedélyüket.
  • Bő egy éve írtunk arról, hogy ismét elérhető a világ egyik legnépszerűbb kriptotőzsdéje, a Binance a világ egyik legnagyobb országában, Oroszországban. Ezalatt az egy év alatt sokat változott a világ a kriptovaluták elfogadottsága terén, így Oroszországban is. A csütörtöki napon újabb nem várt fordulattal lepte meg a nagyvilágot a Binance és a Nagy Medve.

BlockFi

Súlyos büntetést követően a BlockFi fogja kínálni az első SEC által regisztrált kriptokamatozó értékpapírt.

Továbbá a BlockFi International révén hat új eszközzel bővült a platform kínálata a nem Egyesült Államokbeli ügyfelek számára. A Cardano, a Solana, a Polkadot, az Avalanche, a Cosmos és a Filecoin 2022. február 17-től megvásárolható, eladható és kereskedhető az Egyesült Államokon kívül. A kamatozó tárcákban (BIA) pedig az alábbi éves százalékok érhetőek el:

Inlock

Jól debütált február elején az ILK token tulajdonosok részére kiosztott Badgek az Inlock platformon, csakúgy mint maga a rendszer bevezetése 2021. decemberében. A Badge osztást követően alig két héttel az összes kiosztott Badge közel 43%-a került átadásra és aktiválásra, ezáltal alátámasztva a Badge rendszer fontosságát és hasznosságát.

Az átadott Badgek jelentős része ráadásul értékesítve lett a felhasználók közötti nyílt ügyletekkel. Az arany Badgek átlagos értéke a 15 dollárt is meghaladta, de néhány ügylet esetén 30-40 dolláros nagyságrendekben is gazdát cseréltek a jelvények. Az Inlock felhasználói jelenleg kizárólag peer-to-peer módon tudnak Badgeket átadni/venni az Inlock platformon keresztül. Amennyiben valaki magasabb kamatot szeretne kapni, de nem akar elköteleződni a nagyobb mennyiségű ILK vásárlás mellett, akkor érdemes csatlakoznia az Inlock nagyobb közösségi csatornáihoz (pl. Telegram csatornák), ahol adni-venni lehet a Badge csomagokat.

Az ILK tulajdonosoknak lehetőségük lesz eladni a megtermelt Badgeiket. Ehhez ki fognak alakítani a fejlesztők egy Badge Market funkció, ami lényegében az ILK tokenmarket mintájára jön majd létre. Hogy mennyibe is fog kerülni egy gold, silver vagy éppen bronze Badge, azt kizárólag a piaci kereslet és kínálat fogja meghatározni. A tervek szerint a Badge Market 2022 Q2/Q3-as időszakában lesz bevezetve. Ha nincs még Inlock kamatozó számlád, az alábbi linken keresztül regisztrálhatsz egyet.

WAVES

A WAVES böngészőkiegészítő tárcájában a Waves Keeperben elérhető a swap lehetőség. A cserelehetőség a SWOP vagy a PUZZLE Swap felületén zajlik, ahol éppen kedvezőbb a swapolni kívánt token ára.

NEXO

Ismét egy újabb eszközzel bővült a NEXO, méghozzá a Decentraland natív tokenjével a MANA-val. Az alábbi párok segítségével tudtok kereskedni a NEXO felületén:

Bybit

A szingapúri székhelyű Bybit kriptotőzsde többéves együttműködési megállapodást kötött a Red Bull Racinggel, amit a Forma-1-es csapat a nemzetközi sportban a valaha volt legnagyobb éves kriptoszponzorációnak nevezett.

Pénzügyi tippek, trükkök

A WhaleStatsBSC folyamatosan figyeli a BNB Chain (korábban: Binance Smart Chain) hálózatát és annak legnagyobb holdereit, bálnáit. A platform remek „bálnales”, ugyanis a BNB Chain 1000 legmagasabb értékű tárcáit és azok tartalmát monitorozza. A rendszer kiszűri a különböző tőzsdékhez tartozó tárcákat és a BNB tokeneket, így egy közel pontos képet kapunk arról, hogy épp milyen portfólióval dolgoznak a bálnák.

Piaci zanza

Úgy néz ki véget érhet a BlockFi körül kialakult patthelyzet, ami lassan fél éve tart. A cég még tavaly júliusban kapott egy levelet New Jersey ügyészi hivatalától, amiben az állt, hogy július 22-től kezdve nem fogadhatnak új ügyfeleket az állam területéről.

Az orosz kormány legalizálni akarja a bitcoin bányászatot

A New York-i tőzsde (NYSE) február 10-én több NYSE márkanévvel ellátott és kriptovalutákhoz köthető terméket és szolgáltatást védetett le az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalánál.

Josh Gottheimer New Jersey-i képviselő kedden mutatta be a stabilcoinokat célzó törvénytervezet korai változatát. Gottheimer hivatala által közzétett tervezet azt javasolja, hogy bizonyos digitális valutákat “minősített” stabilcoinokként határozzanak meg, ha azok egy az egyben beválthatók amerikai dollárra.

A bányászok kezdenek pénzszűkében lenni, mivel a BTC árfolyama november óta esik, ráadásul a bevételeik is tovább csökkennek a megnövekedett bányászati verseny miatt.

A bitcoin árfolyama immár több mint egy éve ingázik a 30 000 és 60 000 dolláros régiók között. Habár az év elején sikerült ennek a sávnak az alsó feléből elrugaszkodnia, egy tegnapi korrekció ismét próbatétel elé állíthatja a további emelkedésben reménykedőket.

Még tavaly szeptemberben születtek meg azok a törvényjavaslatok Ukrajnában, amelyekben szabályozni kívánták a kriptovalutákat. A javaslatokat végül Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem írta alá, visszaküldte a parlamentnek további módosításokra. A több hónapig tartó utómunkálatokat követően a tegnapi napon Ukrajna bejelentette, hogy legalizálja a bitcoint és a kriptovalutákat.

Üdvözlünk a Kripto Akadémia discord szerverén

Ha újonnan csatlakoztál discord szerverünkhöz és a kriptovilághoz, az első lépések megtételéhez szeretnénk pár tanáccsal szolgálni! Az útmutató hasznos lehet azok számára is, akik a kezdetek óta velünk vannak.

Üdvözlünk a Kripto Akadémia Discord szerverén!

Minden, amit a kripto adózásról tudni kell!

2021-ben módosult a kriptovaluták adózására vonatkozó jogszabály. Ennek részleteiről többet is megtudhattok, ha megnézitek a BlockChange Live jövő heti adását.

Minden, amit a kripto adózásról tudni kell!

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Heti pénzügyi tweet morzsák

  • Oroszország Pénzügyminisztérium nyilatkozta: a bitcoin és kriptobefektetés NEM bűncselekmény!
  • Kansas City korábbi Federal Reserve elnöke: Pénzügyi rendszerünk “a hiten alapul… nincs semmi, ami alá támasztaná.”
  • Colorado kormányzója a CNBC-n nyilatkozik: az állam idén nyártól adók tekintetében el fogja fogadni a bitcoint…
  • Deutsche Bank kutatása szerint a bitcoin a 21. század aranya lesz…
  • Ukrajna törvényt fogadott el a bitcoin legalizálásáról!
  • Cynthia Lummis amerikai szenátor nyilatkozata: “a Fednek a bitcoint kellene tartania a mérlegében”…
  • A spanyol központi bank jóváhagyta az első kripto szolgáltatót az országban…
  • Illinois törvényjavaslata: 160 millió dollár adókedvezményt ajánl a bitcoin bányászoknak…

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon.

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img