Kriptopénzügyek – 43.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Crypto.com

Jelentős mértékben csökkentette a Crypto.com a VISA kártyák után járó bónuszok. A cég vasárnap jelentette be, hogy június elsejétől változtat a működés feltételein.

A bejelentést követően rendkívül negatív visszhangot váltottak ki a Crypto.com bejelentett változásai. A cég vezetője ezzel kapcsolatban egy bejegyzést tett közzé, ami szerint az eltörölt CRO stakinget bizonyos formában mégis megtarthatják. 

Cosmos

Néhány nappal ezelőtt adtunk hírt a Cosmos júliusra tervezett airdropjáról. Az eseménnyel kapcsolatban fontos változás történt, a hétvége folyamán ugyanis előrehozták az airdropban való részvételre feljogosító snapshot időpontját.

Inlock

Az Inlock platform és mobil applikáció üzemeltetője hamarosan Litván háttérrel erősít és hivatalosan is Inlock Services UAB lesz a cég neve, ugyanis 2022. március 31-től az Inlock Services UAB kripto engedéllyel rendelkezik Litvániában. Az átvételi folyamat lezárásáról minden ügyfelet tájékoztatni fognak.

A megszerzett engedélyekkel az Inlock kriptováltóként (Cryptocurrency exchange license) és kriptopénztárca- és letétkezelői szolgáltatást is végezhet a jövőben (Crypto wallet and custodian services license). Sokat dolgozott az Inlock csapata a színfalak mögött, hogy az Inlock új és szélesebb körű szolgáltatásokat tudjon nyújtani ügyfeleinek, és ezzel egyidejűleg megteremtsék a jogi hátterét is ezeknek a tevékenységeknek.

Nemzetközi porondon is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a kriptopénzekhez kapcsolódó szolgáltatások szabályozásai is. A Litván joghatóság alatt megszerzett engedélyek lehetővé teszik, hogy könnyedén megfeleljen a cég ezen kialakítás alatt álló szabályozásoknak. Ha nincs még Inlock számlád, az alábbi linken keresztül regisztrálhatsz egyet.

Nexo hírek

  • 16%-os kamatot kínál a Nexo a bent tartott MATIC-ra. Viszont, ha kölcsönt vennél fel szintén MATIC-ra és Nexo Mastercard hitelkártyával költenéd el a felvett összeget, 2% cashback jár minden egyes vásárlás után. Te döntheted el, hogy BTC-ben vagy NEXO-ban kéred a cashback-et. 
  • Meghosszabbította a Nexo a promócióját némi extrával! Ha 1500 dollár értékben vagy többet töltessz fel és egy hónapig bent tartod a platformon, 100 dollárt kapsz, amit BTC-ben fizetnek ki. Szerezhetsz azonban még extra 50 dollárt is, amit szintén BTC-ben fizetnek ki. Ehhez nem kell mást tenned, mint legalább 1500 dollár értékben váltani a Nexo Exchange-en. További részletek az alábbi linken. Ha nincs még Nexo regisztrációd, ezen a linken készíthetsz magadnak egyet.
  • Az előző év novemberében indította el a Nexo második NEXO token visszavásárlási programját. A Buyback 2.0 keretein belül 100 millió dolláros token visszavásárlásról van szó. A visszavásárlás programjának aktuális állapotáról havonta készített a Nexo átlátható kimutatásokat.

Binance hírek

  • A Binance igazgatója a szerda esti órákban jelentette be, hogy a tőzsde megkapta a francia hatóságok által kibocsátott működési engedélyt.
  • A Binance is részt vesz a Twitter 44 milliárd dolláros, Elon Musk általi felvásárlásában – derült ki az amerikai tőzsdefelügyeletnek beküldött adatokból.

Opera böngésző

Új hálózat integrációját jelentették be az Opera böngészőnél, ez pedig a BNB Chain, a Binance saját – előzőleg Binance Smart Chain-nek nevezett hálózata. Az újítással a böngészőn belüli tárcán már elérhetőek lesznek a BNB Chain-en futó decentralizált alkalmazások, mint a PancakeSwap, a 1inch, vagy a BiSwap.

Piaci zanza

Pengeélen táncolva vártuk az amerikai jegybank eheti ülését, hogy vajon milyen további intézkedésekkel fog fellépni a növekvő infláció ellen. Mivel a globális gazdaság legfontosabb fizetőeszköze a dollár, az eseményre az egész világon odafigyeltek. Az ezzel kapcsolatos döntés bejelentésére magyar idő szerint szerda este 20:00-kor lehetett számítani, amit 20:30-kor a jegybank elnökének sajtótájékoztatója követett.

Az Európai Központi Bank (EKB) olyan pénzügyi vállalatokat keres, amelyek részt vennének a digitális euró ügyféloldali pénzforgalmi szolgáltatások prototípusának kidolgozásában. Az EBK csütörtöki közleményében pénzforgalmi szolgáltatókat, bankokat és egyéb érintett vállalatokat kért fel erre a célra. 

Argentína egyik legnagyobb bankja bitcoin kereskedést kínál

Hétfőn hívtuk fel a figyelmeteket arra, hogy szerda este 8 és 9 óra között újabb szigorító intézkedéseket jelenthetnek be az amerikai jegybank képviselői. 

Cynthia Lummis kriptopárti amerikai szenátor már több hete egy szabályozási kereten dolgozik, amely támogatná a kriptoipart és az innovációt.

Az amerikai jegybank a szerda esti órákban ismertette a következő időszakra vonatkozó megszorító intézkedéseit.

Dél-Korea újonnan megválasztott elnöke, Yoon Suk Yeol kedden jelentette be, hogy a kripto befektetési nyereségek megadóztatásának elhalasztását fogja szorgalmazni, legalább addig, amíg a Digital Asset Basic Act (DABA) nevű új szabályrendszer hatályba nem lép.

Azok, akik esetleg még nem követték a piac történéseit a 2020. márciusában bekövetkező Covid-pánik ideje alatt, csütörtökön egy kis ízelítőt kaphattak abból, hogy milyen az, amikor a hagyományos és kripto piacok egyszerre kezdenek el összeomlani.

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Kereskedői Kerekasztal

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • Az első BTC automata a mexiói szenátus épületében… 
  • Argentína legnagyobb kereskedelmi bankja elindította a bitcoin kereskedést saját platformján… 
  • Az OKX kriptotőzsde a McLaren Forma 1-es csapatának elsődleges partnerévé vált… 
  • Kalifornia kormányzója végrehajtói utasítást írt alá a kripto innováció támogatására… 
  • Bitcoin hashráta újabb csúcsot produkált… 
  • Félúton járunk a következő bitcoin blokkjutalom felezésig… 
  • Üzbegisztán mentesíti a kriptovállalatokat a jövedelemadó alól… 

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img