Kriptopénzügyek – 52.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Rövid Binance hírek

  • Magyarországi jelenlétének megalapozásához és fenntartásához keres segítőket a legnagyobb kripto tőzsde. A Binance Angel program magyar csapatába ezen az oldalon lehet jelentkezni.
  • Elindította a Binance a magyar nyelvű telegram csatornáját. Ha friss magyar híreket szeretnél olvasni az legnagyobb kriptovaluta váltótól, ezen a linken keresztül tudsz csatlakozni.

Celsius

Múlt héten csütörtökön jelentett csődöt a Celsius, az egyik legnagyobb kripto lending  szolgáltatásokat kínáló platform. A csődvédelmi nyilatkozatból sok minden kiderült köztük az is, hogy a cég mérlegében hivatalosan 1,19 milliárd dolláros lyuk tátong. Nem hivatalosan a számok ennél sokkal rosszabbak, hiszen a 600 millió dollár értékű CEL tokent a vállalat eszközként tart nyilván.

Tesla

A szerda éjszakai órákban tette közzé negyedéves pénzügyi jelentését a Tesla. A papírokból kiderült, hogy a 2021. januárjában 1.5 milliárd dollár értékű bitcoin vásárló vállalat eladta coinjainak 75%-át.

Crypto.com

A szingapúri Crypto.com váltó mától kezdve lehetővé teszi a felhasználói számára, hogy kriptopénzeket vásároljanak a Google Pay-en és ezáltal a fiókhoz kapcsolt bankkártyákon keresztül.

Coinbase

A legnépszerűbb amerikai váltó, a Coinbase kijelentette, hogy nem volt semmilyen kitettsége a nemrég csődöt jelentett három nagy lending szolgáltatónál, a Celsius-nál, a Voyager-nél és a Three Arrows Capital-nál.

Tippek, trükkök

Új chart típus a TradingView-on, bekerült a High-Low megjelenítés a TradingView grafikonjai közé.

Piaci zanza

Az ethereum stake-elés közelgő indulásának híre mozgásba hozta a piacot. Az ETH múlt pénteken még csak megkarcolta az őt egy hónapja visszafogó 1200 dolláros szint tetejét, de múlt szombaton már az 1400 dolláros régióig vágtázott.

A stabilcoinokat világszerte vizsgálják a szabályozó hatóságok, ami nemrég a Terra összeomlását követően csak fokozódott. A Circle múlt hét csütörtöki jelentésében részletesen közölte USDC tartalékainak egyenlegét, amit ugyan hivatalosan még nem auditáltak.

Hétfőn tovább folytatódott az ethereum által fűtött emelkedés. A falkavezér az éjszakai órákban már az 1597 dolláros árfolyamot is elérte, de az elmúlt napok egyik legjobban teljesítő tokenjének mégsem ő, hanem a kistestvér Ethereum Classic számít, ami péntek óta megduplázta az árfolyamát.

A túlnyomórészt pozitív kereskedési hét kezdete után kedden a BTC árfolyama 23000 dollár fölé mászott és a bitcoin bányászok ​​részvényei követték ezt az emelkedést. A Marathon részvényei 32,17%-kal nőttek egy nappal azután, hogy a cég bejelentette, megállapodást kötött egy tárhelyszolgáltatóval további 200 megawatt teljesítmény biztosítására. A cég papírjainak emelkedést követte a TeraWulf 18,92%-kal, a Stronghold Digital Mining +18,89%-al és a Bit Digital +16,18%-al.

Kilenc hónappal az eNaira digitális valuta bevezetése után a Nigériai Központi Bank – Central Bank of Nigeria (CBN) – vezetője kritizálta a kereskedelmi bankokat az elfogadás hiánya miatt.

Az eurózóna legnagyobb bankja kriptovaluta letétkezelő szolgáltatást fog nyújtani

Szerdán megjelentek a Kínai Kommunista Párt tankjai Csengcsouban, hogy ráijesszenek a Bank of China egyik fiókja előtt tüntető tömegre. Az egész honani tartományra kiterjedő tüntetési hullám a Bank of China új rendelkezése miatt tört ki. A bank ugyanis egyoldalúan deklarálta, hogy a helyi betétek ezentúl befektetési terméknek minősülnek és emiatt korlátozzák azok kivételi lehetőségét.

Legutóbb Tom Emmer, Minnesota republikánus szenátora kritizálta az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét (SEC) a kriptovállalatokkal szemben tanúsított etikátlan fellépések miatt.

A Coinbase egykori termékfejlesztésért felelős igazgatója, valamint két másik társa ellen emelt vádat a manhattani ügyészség. Az Egyesült Államokban ez lesz az első olyan kriptopénzekkel kapcsolatos belsős kereskedési ügy, ami bíróság elé kerül. Ishan Wahi, a Coinbase egykori termékfejlesztésért felelős igazgatója a listázásokat megelőző vásárlásoknak hála nagyjából 1,5 millió dollárral lett gazdagabb. 

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Néhány hete már hazánkban is elérhető a Nexo kriptovaluta fedezetű hitelkártyája. Korábbi cikkünkben már bemutattuk a Nexo platformot, most lássuk a Nexo hitelkártya fontosabb ismérveit.

Kriptofedezetű hitelkártya a Nexo-tól

Helyezd letétbe kriptovalutáidat és keress a kamatokon! Nexo ismertető a YouTube csatornánkon. 

Safepal hardver tárca bemutató

Safepal S1 – Mit tud az egyik legolcsóbb hardver tárca?

Kriptoeszközeink akkor vannak a legnagyobb biztonságban, ha hardver tárcát használunk. Az ilyen walletekből már rengeteg van a piacon és több gyártó közül is lehet választani. Manapság két szemponton múlik, hogy melyik modell mellett döntsünk, ezek közül az egyik az ár. A másik faktor már valamivel összetettebb, nyilván figyelembe kell venni, hogy pontosan milyen kriptopénzekhez használnák az adott tárcát és pontosan mik a terveink a kriptoeszközökkel. A sok felesleges funkció helyett a Safepal pont az átlagfelhasználókat célozza meg a 2019-ben piacra dobott S1-el.

Plutus bemutató

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • A CoinDesk értesülése szerint a francia BNP Paribas bank bitcoin és kripto letétkezelési szolgáltatásokat kínál… 
  • Szingapúr is beállt a bitcoin mögé… 
  • Kalifornia államban engedélyezik a bitcoin adományozást politikai kampányokhoz… 

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img