Kriptopénzügyek | rekordnyereséget ért el a Tether 2023-ban

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

FTX

Az FTX csődeljárását levezető ügyvédi iroda képviselője szerdán egy bírósági meghallgatáson számolt be a folyamat jelenlegi helyzetéről. Ennek során közölte, hogy az FTX felhagy a tőzsde újraindítására tett kísérletekkel. Korábban felmerült annak a lehetősége, hogy az oldal megújulva tér majd vissza, tulajdonosi körében pedig részesedést kapnak a váltó károsultjai, ám erre végül nem fog sor kerülni.

Tether

A legnagyobb stabilcoin mögött álló vállalat, a Tether Holdings Limited 2024. január 31-én tette közzé 2023 negyedik negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését, amelyet a BDO, egy világszerte elismert független könyvvizsgáló cég készített. A BDO által készített részletes tanúsítvány nem csak megerősíti a Tether tartalék jelentésének valódiságát, hanem egyben átfogó betekintést is nyújt a vállalat eszközportfóliójába.

Celsius

Hosszas tárgyalások után a Celsius kikerült a 11. fejezet szerinti csődeljárásból, ami milliárdokba került a felhasználóknak. A megállapodás részeként jelentős mennyiségű kriptopénzt és fiat eszközöket fognak szétosztani a hitelezőknek. Emellett létrehoztak egy új, hitelezői tulajdonban lévő bitcoinbányász vállalatot, az Ionic Digital-t, amelynek a felügyeleti jogát a Hut 8 nyerte el.

Piaci zanza

  • A bitcoin továbbra is a december eleje óta tartott sávban mozog. Bár a múlt hét elején rövid időre elhagyta ezt a régiót, akárcsak a korábbi csúcsok után, most a mélypont környékéről is hamar visszatalált. 
  • Az Egyesült Államokban nemrégiben jóváhagyott több spot Bitcoin ETF a SEC részéről olyan eseményként jelent meg, amely hatással lehet több kriptos iparágra. Az érintett ágazatok közül kiemelkedik a bitcoinbányászati iparág, ami jelenleg az érdeklődés középpontjában áll. A többrészes cikksorozat a nemrégiben jóváhagyott spot Bitcoin ETF-ek és a bányász szektor közötti kapcsolatot igyekszik feltárni, köztük az ETF-ek utóhatásaiban rejlő potenciális változásokat és lehetőségeket. Az előző részben a spot Bitcoin ETF-ek bevezetéséről és a bitcoinbányászat legitimizálásáról osztottunk meg néhány gondolatot, lássuk a folytatást!
  • A Bloomberg ETF szakértője szerint hamarosan egy újabb hagyományos pénzpiaci szereplő is elindíthatja saját Bitcoin ETF termékét. A 8500 milliárd dollárt felügyelő Charles Schwab az egyik legnagyobb amerikai vagyonkezelő és befektető cég, ami több mint 33 millió ügyféllel rendelkezik. 
  • Nem indult jól a 2023-as év a bányászok számára, de a BTC árfolyama az elmúlt év elején mindenkit meglepett. A bitcoin árfolyama januárban magához tért és a mélypontról közel 150%-ot erősödött év végére. A hashár 2023 során 71%-kal emelkedett, ami talán a legpozitívabb fordulat volt az azt megelőző év 76%-os csökkenése után. 
  • A szászországi rendőrség és adóhivatal egy 2013 óta működő és Németország egyik legnagyobbjaként említett kalóz hálózatot számolt fel. Az ennek vezetésével megvádolt 40 éves német és 37 éves lengyel állampolgár olyan weboldalakat működtetett, ahol előfizetési díjért cserébe lehetett jogszerűtlen módon filmeket, játékokat és egyéb digitális tartalmakat letölteni. A tevékenységből származó pénzt bitcoin vásárlásra fordították.
  • Ez történt szerdán: újabb bitcoinbányászt köszönthetünk a Nasdaq-on, Elindult a LayerZero V2, vezérigazgató lesz a korábbi Bitmain vezér és 2023-as kriptobiztonsági jelentés érkezett a PeckShield-től.
  • Jan van Eck, a VanEck befektetéskezelő cég vezérigazgatója úgy véli, hogy a valós eszközök (RWA-k) tokenizálását két fő akadály hátráltatja. A vezérigazgató szerint a likviditás és a szabályozási tisztánlátás hiánya a valós eszközök tokenizációjának legfőbb akadályai.
  • A világ legnagyobb vagyonkezelője nem csak a legnagyobb spot Bitcoin ETF mögötti bitcoin tartalékkal rendelkezik, hanem lassan a legnagyobb bányászrészvény csomaggal is. A TheMinerMag adatai szerint a BlackRock és leányvállalatai 2023 végére tovább növelte részesedését a Marathon Digital, a Riot Platforms és a CleanSpark bányászvállalatokban.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img