Kriptopénzügyek – 57.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Binance hírek

  • A világ vezető kriptotőzsdéje csütörtökön bejelentette, hogy a szeptember 15-re tervezett Ethereum merge során létrejövő forkolt hálózat tokeneit is jóváírja a felhasználók számláin.
  • Tíz focicsapat által kibocsátott fan token árfolyamait egyesíti a FOOTBALL névre hallgató árindex, ami ma reggeltől kereskedhető a Binance-en.

Uniswap

A Uniswap közösség tagjai megszavazták a Uniswap Alapítvány létrehozását, ami egy olyan szervezet lesz, amely támogatja a névadó protokoll növekedését és hosszú távú fenntarthatóságát.

Tether

A stabilcoin kibocsátója nemrégiben közölte, hogy havonta fog igazolásokat kiadni tartalékairól, gyakrabban, mint ahogyan azt a New York-i Főügyészséggel kötött 2021-es megállapodás előírja.

Mt. Gox

Új információkat tett közzé a csődbiztos, aki a Mt. Gox kriptotőzsde felszámolási és kártérítési folyamatát ellenőrzi. 2014-ben a Mt. Gox tőzsdéről 850 ezer BTC-t loptak el, alaposan megrengetve az akkor még szárnyait bontogató kriptopénz piacot.

Nexo

Kevesebb mint egy évvel az utolsó visszavásárlási program után, a Nexo ismét egy újabb visszavásárlási kört indít ezúttal 50 millió dollár értékben. A visszívásárlási program célja, hogy növeljék a natív NEXO token értékét és stabilitását, függetlenül a piaci feltételektől. Minden visszavásárolt token a Nexo által létrehozott láncon belüli befektetővédelmi tartalékba (IPR) kerül elhelyezésre a következő ERC-20 címen: 0x1C433CBF4777e1f0dCe0374d79aaa8ecDC76B497 

Piaci zanza

Múlt héten pénteken beszédet mondott a jegybank elnöke, borultak a piacok. Pénteken két aznapi esemény kapcsán jeleztük, hogy irányt és lendületet adhatnak a piacoknak.

Hol a legolcsóbb és a legdrágább bitcoint bányászni? Mennyibe kerül egy bitcoin kibányászása? Sokunkban felmerülhetnek a fenti kérdések… A 911 Metallurgist által készített grafikon egy pillanatképet nyújt a bitcoin bányászatának becsült költségeiről világszerte, a 2022. március 23-i árképzés és a relatív költségek felhasználásával.

Joe Biden amerikai elnök még márciusban írta alá azt az elnöki rendeletet, amely felvázolja az amerikai kormány stratégiáját a bitcoin és általában a kriptopénzekre vonatkozóan, középpontba helyezve a nemzetbiztonságot és a szabályozást. A legtöbb szabályozó ügynökség 120 naptól egy évig terjedő időkeretet kapott arra, hogy jelentést készítsen arról, hogyan működik a gazdaságon belül a bitcoin és más kriptovaluták, hogyan lehet szabályozni, megakadályozni tiltott használatukat, valamint ki kell dolgozniuk egyfajta iránymutatást a bitcoinra és a kriptopénzre vonatkozóan. Ez a határidő a jövő hét folyamán jár le. Biden elnök végrehajtási rendeletére adott ügynökségi válaszok nagy része hamarosan esedékessé válik. 

Mivel augusztusban is folytatódott a kiáramlás, a kriptopénzes befektetési termékek kereskedési volumene a múlt héten elérte a 2020 októbere óta látott legalacsonyabb szintet. A termékek 901 millió dolláros kereskedési volument értek el a múlt héten, ami lényegesen alacsonyabb, mint az eddigi éves heti átlag, ami augusztus első hetén még 2,4 milliárd dollár volt.

A bitcoin bányászati nehézség ezen a héten idén január óta a legnagyobb mértékben nőtt, miután a hálózat hashrátája az elmúlt 11 napban jelentősen megemelkedett.

Adócsalással vádolták meg a 2020-21-es kripto emelkedés egyik jelképes alakjának számító Michael Saylort.

A múlt héthez hasonlóan ezúttal is péntek délutánra esett a piacokat megmozgató statisztika bejelentése. Az amerikai foglalkoztatottsági adatokat (NFP) és fizetési statisztikákat 14:30-kor hozzták nyilvánosságra. Ezek azért számítanak fontosnak, mert az inflációt befolyásoló hatásaik kapcsán a jegybank is odafigyel rájuk.

A jelentések szerint az iráni vezetőség olyan törvényt fogadott el, amely lehetővé teszi a bitcoin használatát mint import fizetési eszköz, valamint létrehozott egy jogi keretet az eszközosztály számára, beleértve a kriptovaluta bányászatot is – állítja a Tasnim helyi hírügynökség. 

Az Ethereum hálózaton először két évvel ezelőtt helyeztek el ETH-t stakelésbe, amikor a proof of stake-re való áttérés folyamatát hivatalosan is elindították. Azóta a hálózaton feltett ethereum mennyisége megugrott: 2021-re a hálózaton lévő összes stakelt ETH mennyisége meghaladta a teljes forgalomban lévő kínálat 5%-át. Ez viszont semmi ahhoz a növekedéshez képest, amit a hálózat az elmúlt egy évben tapasztalt. 

Bitcoinbányászrészvény-jelentések

Bitcoinbányászrészvény-jelentés – 2022.08.31.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Néhány hete már hazánkban is elérhető a Nexo kriptovaluta fedezetű hitelkártyája. Korábbi cikkünkben már bemutattuk a Nexo platformot, most lássuk a Nexo hitelkártya fontosabb ismérveit. 

Kriptofedezetű hitelkártya a Nexo-tól

Helyezd letétbe kriptovalutáidat és keress a kamatokon! Nexo ismertető a YouTube csatornánkon. 

Safepal harder tárca bemutató

Kriptoeszközeink akkor vannak a legnagyobb biztonságban, ha hardver tárcát használunk. Az ilyen walletekből már rengeteg van a piacon és több gyártó közül is lehet választani. Manapság két szemponton múlik, hogy melyik modell mellett döntsünk, ezek közül az egyik az ár. A másik faktor már valamivel összetettebb, nyilván figyelembe kell venni, hogy pontosan milyen kriptopénzekhez használnák az adott tárcát és pontosan mik a terveink a kriptoeszközökkel. A sok felesleges funkció helyett a Safepal pont az átlagfelhasználókat célozza meg a 2019-ben piacra dobott S1-el.

Safepal S1 – Mit tud az egyik legolcsóbb hardver tárca?

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img