Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

TradingView

Elindult a TradingView Wizards nevű új programja. Ez a program 100 dollárral jutalmazza azokat a szerzőket, akiknek ötletei és szkriptjei megjelennek a szerkesztők kedvencei (Editor’s Picks) szekcióban.

Brave

Egy érdekes újítást vezetett be a Brave böngésző: ezentúl lehetőségünk lesz a megszokott, vízszintes, böngészőablak tetején elrendezett lapok helyett egy függőleges elrendezést választani.

Atomic Wallet

Több tízmillió dollár értékű kriptovalutát lophattak el, miután feltörték az Atomic Wallet kripto tárcát. A hír azért is számít meglepőnek, mert a tárca nem egy központosított, harmadik fél által üzemeltetett szolgáltatás, hanem egy privát tárca, vagyis elvileg csakis maguk a felhasználók ismerhették a saját walletükhez tartozó privát kulcsokat.

XRP

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) 2020 decemberében perelte be az egyik legnépszerűbb kriptovalutának számító XRP-t (korábban Ripple), aminek értékesítését nem regisztrált értékpapír kibocsátásnak minősítette. Az XRP jogi csapatának 2022 őszén jutottak birtokába azok a dokumentumok, amik perdöntők lehetnek az ellenük folyó eljárásban. A belsős iratokban a tőzsdefelügyelet egyik vezető tanácsadójának, William Hinmannak a nyilatkozatai olvashatók.

Coinbase

A Coinbase vezetői kijelentették, hogy a tőzsde nem szándékozik megszüntetni a vádiratban megnevezett tokenek és szolgáltatások támogatását.

Binance.US

Miután az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) a hét elején pert indított a Binance amerikai leányvállalata ellen, a Binance.US bejelentette, hogy hamarosan felfüggeszti az USD befizetési lehetőséget.

Piaci zanza

  • Jövő hét szerdán lesz éppen 90 napja, hogy a bitcoin megérkezett abba a régióba, amiből immár 3 hónapja képtelen elmozdulni. A negyedéves évfordulón azonban több fontos bejelentésre fog sor kerülni, így meglehet, hogy a vihar előtti csend hamarosan véget ér, és újra mozgása lendül a kripto piac.
  • Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) hétfő délután bejelentette, hogy eljárást indít a legnagyobb kripto tőzsde ellen. A benyújtott kereset megkérdőjelezi, hogy a Binance amerikai felülete (Binance.us) valóban független-e a nemzetközi anyacég (Binance.com) és az azt vezető igazgató befolyásától, illetve több olyan vétséget is felsorol, amelyek szerint a váltó megsérthette az amerikai jogszabályokat.
  • Egy nappal a Binance után a Coinbase-t is beperelte az amerikai tőzsdefelügyelet. A SEC szerint az amerikai váltó 2019 óta nem regisztrált tőzsdei tevékenységet folytat, amivel megszegi a hatályos törvényeket.
  • Megrázta a piacokat az amerikai tőzsdefelügyelet keddi bejelentése, miszerint eljárást indítanak a világ legnagyobb és legnépszerűbb kriptopénz tőzsdéje, a Binance ellen. Milyen kimenetele lehet egy Binance kontra tőzsdefelügyelet eljárásnak?
  • Az amerikai szenátorok aggódnak El Salvador bitcoinbarát politikája miatt. Egyes honatyák ugyanis egy kockázati jelentés elkészítését szorgalmazzák annak érdekében, hogy felmérjék El Salvador bitcoinbarát politikája potenciális fenyegetést jelent-e az Egyesült Államokra nézve. A törvényhozók érvelése szerint El Salvador bitcoin politikája olyan kockázatokat hordoz magában, amelyeket alaposan ki kell vizsgálni, majd értékelni kell azt az Egyesült Államok érdeke és biztonsága szempontjából.
  • Az amerikai tőzsdefelügyelet hétfőn és kedden nekiment a két legnagyobb kripto tőzsdének. Hétfőn a Binance-et és annak vezetőjét, kedden pedig a Coinbase-t perelték be. Hogy még kerekebb legyen a történet, kedd késő délután 10 amerikai állam is bejelentette, hogy csatlakozik a Coinbase ellen folyó eljáráshoz. 

Nincs szükség még több digitális valutára

  • Hétfőn az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) bejelentette, hogy pert indít a világ legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéje, a Binance ellen. A SEC keresete összesen 13 szabálysértést sorol fel, amiben a Binance, annak amerikai leányvállalata, a Binance.US, egy BAM Trading nevű árjegyző és maga Changpeng Zhao is megsértették az értékpapír- és a pénzügyi szolgáltatásokról szóló törvényeket.
  • Szerdán főleg a Binance és Coinbase ellen indított tőzsdefelügyeleti eljárások dominálták a kriptós hírfolyamokat. Az első sokk óta a piac viszonylag jól viseli a történéseket, a bizalom egyelőre nem ingott meg a két vezető tőzsdével szemben. A váltókról indított kiutalások nem utalnak arra, hogy az emberek fejvesztve menekülnének az oldalakról, a tranzakciók nagysága nem tért el jelentősen az elmúlt fél év nagyobb forgalmú napjainak ingadozásaitól.
  • Megvolt a hatása a Binance elleni tőzsdefelügyeleti pernek: elindult a kriptopénzek kiutalása a tőzsdéről, de jó eséllyel nem fog folytatódni, ezért nincs ok a pánikra.
  • Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) azzal vádolja a Binance és a Binance.US cégeket, hogy 2019 és 2021 között több mint 12 milliárd dollárnyi ügyfélvagyont irányítottak át a Binance alapítója és tulajdonosa, Changpeng “CZ” Zhao által ellenőrzött vállalatokhoz.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img