Kriptopénzügyek – 47.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt hetekben!

Binance

Meredek eséssel reagált a piac arra a hírre, hogy az amerikai  tőzsdefelügyelet vizsgálni kezdte a Binance indulásának körülményeit. A SEC arra a kérdésre keresi a választ, hogy a piacvezető tőzsde öt évvel ezelőtti ICO-ja megsértette-e az ország törvényeit.

Solana

Hazánkba is ellátogat a Solana fejlesztők számára szervezett nemzetközi rendezvénysorozata. 

FTX

Az FTX eltávolította a RUNE-t a spot market oldalról 2022.06.13-án. A RUNE mainnet integrációjának befejezése után a váltó fontolóra veszi majd az újbóli listázás lehetőségét.

Nexo

A Nexo stabilitásának és szolgáltatásainak fenntarthatóságának biztosítása érdekében, néhány változtatást vezet be 2022. július 1-től.

Tether

  • A Tether bejelentette, hogy elindítja stabilcoinját a Tezos blokkláncon. A friss bejelentés előtt pár nappal a Polygon hálózaton is megjelent a hivatalos USDT. 
  • A Celsius jelenlegi válságának semmi köze nincs a stabilcoin kibocsátó Tether-hez és a vállalat szerint nem lesz hatással az USDT tartalékaira sem.

MasterCard

Óriásit léphet előre az NFT- és a kripto piac, ha elkészül a MasterCard újítása: bejelentették a bankkártyás NFT vásárlást egy csomó új partnernél.

Web5

A Block Inc. leányvállalata, a Jack Dorsey féle TBD bejelentette, hogy egy új decentralizált webet épít Web5 néven. A projektben használt egyetlen blokklánc a bitcoin lesz.

Inlock

Az ügyfél megismerése, másképp Know Your Customer (KYC) az első szakasza annak az átvilágítási folyamatnak, amelyet a pénzmosás elleni (AML – Anti Money Laundering) jogszabályok írnak elő. Az Inlock legújabb blogbejegyzésében bemutatja a KYC folyamatát, miért hasznos és miként védi az ügyfelek érdekeit! 

Litecoin

Öt dél-koreai kriptotőzsde törölte a litecoint kínálatából, miután a közösség elfogadta a MimbleWimble frissítést.

Celsius

Az ügyfelek kriptoeszközeinek befagyasztását követően, a Celsius elégedetlen ügyfelei csoportos pert fontolgatnak a kriptohitelező céggel szemben.

Tippek, trükkök

Három piaci indikátorból következtethetünk arra, hogy az igazi kapituláció még csak most jön. Ezeket mutatjuk be.

Piaci zanza

Cynthia Lummis republikánus szenátor és Kirsten Gillibrand demokrata szenátor 2022. június 7-én, kedden mutatta be a kétpárti Felelős Pénzügyi Innovációs Törvény (Responsible Financial Innovation Act.) törvényjavaslatot. Ez a törvényjavaslat egy széleskörű, átfogó kísérlet lesz a bitcoin és egyéb kriptovaluták szabályozására.

Érdekes kijelentést tett egy amerikai szenátor, aki egy vele készített interjú során kitért az utóbbi időszak drasztikus áremelkedéseire. 

A japán parlament elfogadta a stabilcoinok jogi státuszát tisztázó jogszabályt. Az új törvényjavaslat azt is előírja, hogy a stabil kriptoeszközöket kibocsátó bármely szervezetnek garantálnia kell a tulajdonosok számára a névértéken történő visszaváltás jogát.

A hagyományos és a kripto piacok is eséssel reagáltak az amerikai inflációs adatok közzétételére. A bitcoin árfolyama 25 000 dollárig zuhant, ahol a cikk írásának a pillanatában még tartotta a Terra májusi összeomlásakor kialakított mélypontját.

Nexo ajánlat a Celsius-nak

A BlockFi hitelezési platform, amelyet az év elején az amerikai tőzsdefelügyelet és az állami hatóságok rekordösszegű, 100 millió dolláros bírsággal sújtottak lobbistákat alkalmaz – jelentette múlt pénteken a Reuters.

Az egyik legnagyobb, több mint 1.5 millió felhasználóval rendelkező kamatozó és hitelező szolgáltatásokat kínáló alkalmazás túl mohónak bizonyult. Az ügyfeleinek pénzét más DeFi appokon keresztül megforgató, majd a haszon egy részét visszaosztó oldal jelentős kitettséget koncentrált olyan szolgáltatásokba, melyeket nem a megfelelő körültekintéssel választott ki, az ezek körül kialakuló anomáliák pedig idővel komoly veszteségeket okoztak számára.

Bármi áron. 2012-ben ezek, a pénzügyi életben történelminek számító a szavak mentették meg az eurót. Az európai központi bank akkori vezetője, Mario Draghi mondta ki őket, miután az eurózóna nehéz helyzetbe, sokak szerint egyenesen az összeomlás szélére került.

A hét elején röppentek fel az első hírek, hogy fizetésképtelenné válhatott az egyik legnagyobb kripto befektetési alap.

A Circle, az USD Coin (USDC) kibocsátója csütörtökön jelentette be, hogy egy euróhoz kötött stabilcoin kibocsátására készül Euro Coin (EUROC) néven.

A szombati napon néhány perccel kilenc óra előtt a 2017-es rekordnak számító 20 000 dolláros szint alá zuhant a bitcoin árfolyama. 

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Néhány hete már hazánkban is elérhető a Nexo kriptovaluta fedezetű hitelkártyája. Korábbi cikkünkben már bemutattuk a Nexo platformot, most lássuk a Nexo hitelkártya fontosabb ismérveit. 

Kriptofedezetű hitelkártya a Nexo-tól

Helyezd letétbe kriptovalutáidat és keress a kamatokon! Nexo ismertető a YouTube csatornánkon. 

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • Jack Dorsey féle TBD decentralizált webet épít a Web5 néven… 
  • A Bank of America egyre nagyobb érdeklődést mutat a bitcoin és a kripto fizetési módok iránt… 
  • A Tether azt állítja, hogy veszteség nélkül felszámolta Celsius-pozícióját… 
  • A Circle euró fedezetű stabilcoint indít… 
  • A SEC biztosa: Itt az ideje annak, hogy a SEC felhagyjon a spot bitcoin ETF-ek elutasításával… 
  • A héten a bányászok 88000 BTC-t küldtek összesen eladásra a tőzsdékre, ami minden idők újabb csúcsa… 

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img