Kriptopénzügyek – 65.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance hírek

  • Hamisított androidos Binance mobilalkalmazás szedi áldozatait. Az esetről ázsiai kriptós csoportokban adtak hírt, az ügynek már több száz károsultja lehet.
  • Habár a tőzsdei kereskedés sokáig egy asztali gépekhez és monitorokhoz kötött tevékenységnek számított, a mobil eszközök terjedésével ma már egyre többen vannak, akik valamilyen telefonos app segítségével menedzselik a saját ügyleteiket.
  • A Twitter Elon Musk általi felvásárlása vegyes reakciókat váltott ki szerte a világban. A viták középpontjában a moderációt és cenzúrát érintő változások, az előfizetési rendszer és az új kriptopénz központú funkciók bevezetése állt. A kriptopénz közösség azért is figyelte közelről a felvásárlást, mert a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance 500 millió dollárt fektetett az üzletbe.
  • A Binance még 2018-ban hozta létre a felhasználóit védő SAFU biztosítási alapot. A Safu név a tőzsde igazgatójának, CZ-nek az egyik mémmé vált közösségi médiás bejegyzésére utal, amiről anno egy kisfilmet is készítettek.

MATIC

Múlt héten csütörtökön több mint 15%-ot emelkedett a MATIC árfolyama, miután fontos bejelentést tettek közzé a tokent kibocsátó hálózattal kapcsolatban.

Coinbase

Az Egyesült Államok legnagyobb kriptopénzváltója, a Coinbase a héten tette közzé harmadik negyedéves pénzügyi jelentését, és a számok elmaradtak az elemzői várakozásoktól.

Kraken

A Kraken kriptotőzsde több hónapnyi fejlesztés után végre elindította a régóta várt NFT piacterének privát béta verzióját, ami az ígéretek szerint egy jutalékmentes NFT platform lesz.

Revolut

A Revolut fintech bank egy kripto fizetési funkcióval bővül, amely lehetővé teszi a felhasználói számára, hogy kripto egyenlegükkel fizessenek minden kártyás vásárlásnál.

Deribit

A Deribit opciós tőzsde hot walletjét, vagyis online tárcáját meghekkelték és 28 millió dollárt loptak el. A veszteséget a vállalat tartalékaiból fedezték.

BlockFi

A hajnali órákban felfüggesztette a kiutalások lehetőségét a BlockFi. Az egyik legnagyobb kriptós hitelező és kamatozó szolgáltatásokat kínáló platform az FTX-re hivatkozva hozta meg a döntést.

Piaci zanza

Thaiföld és Magyarország pénzügyi technológiai szövetségei egyetértési megállapodást írtak alá, amiben támogatják a blokklánc technológia bevezetését pénzügyi szektorukban.

A globális kriptotőzsdei volumen 2020 decemberében látott szintre zuhant. Az összesített forgalom múlt hónapban mindössze 543 milliárd dollár volt a szeptemberi 733 milliárd dollárral szemben a The Block összesítése szerint. Utoljára 2020 decemberében járt a volumen ilyen alacsony szinten, akkor 385 milliárd dollár volt.

Egy évvel azután, hogy beütött a medvepiac, a kripto-ökoszisztéma egyes részei mostanra, 2022 harmadik negyedévére a fellendülés jeleit kezdik mutatni. A DappRadar által, a BNB Chain-ről készült harmadik negyedéves elemzéseben a kereskedelmi volumenek és a DeFi jelentős növekedéséről olvashatunk, ezzel együtt az NFT kereskedés továbbra is esik.

Szeptemberben véglegesítették az Európai Unió kriptoeszközök piacairól (Markets in Crypto Assets, röviden MiCA) szóló törvényjavaslatát. Az Európai Parlament tisztviselői októberben szavaztak a jogszabálytervezet mellett, és még egy utolsó szavazásra lesz szükség az életbe lépéshez. Az átfogó törvénytervezet a stabilcointól kezdve a bányászaton át az NFT-kig és a pénzmosásig, mindenre kiterjed. Vannak azonban olyan záradékok is benne, amelyek a kripto influencereket érinthetik.

Elérhető lesz az Euro Coin a Solana hálózatán

Csütörtök délután 14:30-kor ismét fogyasztói árindex (CPI) bejelentésre került sor. A gyakran vásárolt termékek és szolgáltatások drágulását mérő mutatót az amerikai jegybank kiemelt fontosságúnak tartja, ezért a piacok is ennek megfelelően reagáltak a statisztikák közzétételére.

Amíg a nemzetközi sajtó az Alameda körül kialakult helyzettől hangos, addig szép csendben a japán óriás befektetési bank, a Nomura leányvállalata a Laser Digital, 2023-ra egy kripto kereskedési platform elindításának az alapjait rakta le.

Kedves Kripto Akadémia felhasználók! Az FTX csődje miatt kialakult helyzetre való tekintettel felhívjuk mindenki figyelmét, hogy tegyen meg mindent a kriptoeszközeinek a biztonsága érdekében. Nem lehet pontosan megmondani, hogy a háttérben milyen összefonódások vannak a tőzsdék és egyéb piaci szereplők között. A mostani bizonytalan időben azt ajánljuk, ne DEFI vagy lending platformokon, kamatozó tárcákban vagy tőzsdéken, hanem biztonságos tárcákban tároljátok a pénzeteket. A biztonságos tárca lehet hardver wallet vagy akár egy mobilapp is, de ami a legfontosabb, a tárcához tartozó privát kulcs a te birtokodban legyen. A mottó a régi: Nem a te privátkulcsod, nem a te kriptód!

FTX sztori napról-napra

  • Egy napokban közzétett cikk szerint likviditási problémákkal küszködhet az egyik legnagyobb kripto tőzsdéhez köthető Alameda Research, ami magára a váltóra is hatással lehet.
  • Amint arról tegnap is beszámoltunk, egy napokban kiszivárgott pénzügyi jelentés szerint súlyosan alulfinanszírozott lehet az egyik legnagyobb kripto tőzsdének számító FTX kereskedésre és befektetésekre fókuszáló leányvállalata.
  • Véget érhet az FTX napok óta tartó kálváriája. A tőzsde felhasználói az elmúlt napokban tömegével utalták ki a váltón tárolt kriptopénzeiket, miután egy kiszivárgott dokumentum alapján a fizetésképtelenség gyanúja merült fel az oldallal szemben. Több órányi várakozás után végül kora este megszólalt az FTX vezetője, aki a Binance igazgatójával egyetemben mindenkit megnyugtatott.
  • Habár a Binance kimentette a likviditási problémákkal küszködö FTX-et, a megállapodás eddig napvilágot látott részletei nem utalnak arra, hogy az ügylet kiterjedne a tőzsde kereskedéssel és befektetésekkel foglalkozó testvércégére. Iparági források szerint az Alameda Research ténykedése 6 milliárd dolláros költségvetési lyukat ütött az FTX könyvelésébe, és végül ez vezethetett a váltónál elmúlt napokban tapasztalt kifizetési problémákhoz.
  • A Bloomberg belső forrásra hivatkozva közölte, hogy meghiúsulhat a pénzügyi nehézségekkel küzdő FTX Binance-es felvásárlása.
  • Hivatalos: a Binance nem menti meg az FTX-et. Az erre irányuló törekvések ellenére a Binance mégsem vásárolja fel az FTX-et. A tőzsde az éjszakai órákban az alábbi közleményt tette közzé.
  • Részlegesen, de újra lehetővé válhat a kiutalás a fizetésképtelenné vált FTX-en. A Tron-t létrehozó Justin Sun egy nagyobb mennyiségű, a Tron blokkláncát használó TRX, BTT, JST, SUN és HT tokent bocsátott a tőzsde rendelkezésére, amik valamelyikére átváltva a bent ragadt kriptovalutákat végrehajtható lesz a tranzakció.
  • Az FTX igazgatója üzenetet küldött a tőzsde alkalmazottainak, ami a közösségi oldalakra is kiszivárgott.
  • Péntek délután 15:14-kor csődöt jelentett az FTX.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

Bitcoinbányászrészvény-jelentés – 2022.11.09.

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img